За АВТОРА

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН За АВТОРА  Татяна Капричева  е родена на 25.05.1969 г. в град Варна.

Завършва СМУ„Д.Христов” /дн.НУИ”Д.Христов”-Варна/ през 1988 г. със специалност пиано в класа на Екатерина Цветкова.

Следва в ДМА”Проф. Панчо Владигеров”-София /дн.НМА”П.Владигеров”/ в ТКДФ в периода 1995-1999 г. Завършва със специалности „Хорово дирижиране” – Магистър при проф. Анна Белчева и „Музикална педагогика” – Бакалавър по музикален анализ при проф.Елена Стоянова. През 2005 г. вече е Магистър и по специалност пиано при проф.Теодора Несторова.

Педагогическата й дейност започва  през 2004 г. в НУИ”Д.Христов” Варна, като преподавател по теоретични дисциплини: солфеж и музикална литература, а по-късно и по история на музиката. Сега е старши преподавател по история на музиката.

Музикално критическата й дейност започва през 2010 г. със статията й „Херувимска песен за Добри Христов” във варненския в. „Култура Изкуство и Литература”. Скоро след това се появяват множество статии и публикации в сп. „Музикални хоризонти”, София ,в. „Фолклорен хоризонт” Пловдив  и InfoVarna.com- Електронния дом на варненци.

Татяна Капричева е носител на награда „Варна” за журналистика през 2017г. за висок професионализъм , за популяризиране и отразяване на музикалния и културен живот на Варна.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН За АВТОРА

Татяна Капричева е автор, инициатор и организатор на проектите „Малки творци” –конкурс за детска рисунка по музика, датиращ от 2013г.и „Музиката, моето вдъхновение”-художествена импровизация по музика, стартирал през 2015 г.