Мила Маврова интервю втора част

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Мила Маврова интервю втора част

Мила Маврова интервю втора част

Татяна Капричева: Как стигнах те до идеята за Вашия формат „Art Stars“?КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Мила Маврова интервю втора част

Мила Маврова: Достатъчно много опит натрупах през годините от конкурсите, на които съм била жури или съм водила свои ученици да участват и реших, че трябва да се направи нещо. Имам много идеи, и прецених, че трябва да ги реализирам и то във формат със свой облик.

Пеенето като дейност ме е вълнувало най-много през годините, затова създадох певчески конкурс “Art stars – Звезди на изкуството“ с 3 категории: поп пеене, класическо пеене и народно пеене. Успешните 3 издания на конкурса ми показват, че съм на прав път.

Разбира се конкурсът се прави от екип, съставен освен от мен и от Нели Братоева, Петър Мавров, Маринка Корновска. В организацията се включват и много млади помощници. Конкурсът е създаден от Фондация „Звезди на изкуството“ и “Inner Wheel – България“.КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Мила Маврова интервю втора част

Татяна Капричева: Какво ново да очакваме за издание Art Stars 2018?

Мила Маврова: Четвъртото издание на конкурса е с преобразувания и в 3-те си категории. В категория поп пеене ще има нови попълнения в журито. Ще има промяна в регламента. Продължаваме с явното гласуване, но определянето на Grand Prix и Grand prix Junior ще е по преценка на журито.

В категория Класическо пеене има най-много промени. Ще има промяна в регламента. Освен досегашните представители, ще има нови членове на журито. Роберта Мателли е оперен режисьор, оперна певица и вокален педагог от Италия. Тя дава своите парични награди за изпълнения на произведения от 6 италиански оперни композитори. Ейми Фримър –професор по оперно пеене в Университета „Тюлейн“ – Ню Орлеанс, също ще бъде член на журито.

В категория Народно пеене ще има ново попълнение в журито.КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Мила Маврова интервю втора част

Татяна Капричева: Какво е мнението за така нашумелите музикални телевизионни формати?

Мила Маврова: Има много негативно мнение за телевизионните формати, но аз мисля, че те са полезни. Благодарение на тях, започнаха кариера много млади певци. Има и много разочарования и явни несправедливости, но въпреки това смятам, че тези формати са необходими. Много ми липсват детски телевизионни формати като „Големите надежди“. Очаквам да се появят отново.КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Мила Маврова интервю втора част

Татяна Капричева: Какво мислите за културния и музикален живот на Варна?

Мила Маврова: Културният и музикален живот във Варна е достатъчно богат, но мисля, че повече медии трябва да го отразяват. Нашите медии по принцип се дистанцират от културата в България.

Татяна Капричева: Какво ще пожелаете на Култура всеки ден?КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Мила Маврова интервю втора част

Мила Маврова: Пожелавам все така да отразявате културните събития на Варна, защото има нужда от това.

автор Татяна Капричева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 ÷ = 5