Музикална академия Varna International

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Музикална академия Varna International

Музикална академия Varna International

Музикална академия Varna International включва пет събития, които ще се проведат на територията на град Варна.

Това са различни музикални прояви, които ще се случат във залите на Фестивалния и конгресен център, Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ и Аулата на Икономическия университет във Варна.

На 26.05.2018г. от 19.00 ч. в Градската художествена галерия ще се изнесе Вокален рецитал с американска солова музика, в който участие ще вземат и пианистите: Марек Ружински, Кралска опера „Ковънт Гардън“ Лондон, Джоуди Гоубъл, оперен корепетитор „Щатски университет – Айова“ и Елизабет Паркър, „Чикагски колеж за сценични изкуства“ Илинойс.

Следващата изява ще бъде „Детето и вълшебствата“ – едноактна опера от Морис Равел, която ще се изпълни на 31.05.2018г. и 01.06.2018г. от 19.00 ч. в зала 1 на ФКЦ.

На 05.06. 2018г. от 19.00 ч. в зала „Аула“ на Икономическия университет ще бъдат изпълнени творбите „Магнификат“ от Й.С.Бах и Меса до мажор от Л.В.Бетовен, със симфоничен оркестър на Пазарджик, под диригентството на Трей Дейвис. Диригент на хора ще е Рандал Спиър, а солисти ще бъдат членовете от Оперна академия Varna International.

В зала 1 на ФКЦ на 10.06.2018г. и 11.06.2018г. от 19.00ч. премиерно за България ще се осъществи спектакъла „Улична сцена“ – опера от Курт Вайл, с изпълнителски състав: диригент Грегъри Бухалтер, Метрополитен опера, режисьор Патрик Хансън, сценограф Тодор Демеров, и симфоничен оркестър на Ашдод, Израел. Диригент на хора ще е Трей Дейвис, пианист Джоуди Гоубъл, ще участват и солисти и хор на Оперна академия Varna International.

На 13.06.2018г. от 19.00 ч. в залата на Градска художествена галерия „Б.Георгиев“ ще бъде изнесен втори Вокален рецитал – този път с европейска солова музика.

Последната изява на Музикална академия Varna International ще бъде операта „Лястовичката“ от Джакомо Пучини. Тя ще бъде изнесена в два последователни дни 16.06.2018г. и 17.06.2018г. в зала1 на ФКЦ Варна. Партньорският състав е: симфоничен оркестър Ащдод, Израел, с диригент Грегъри Бухалтер, режисьор Дейл Морхаус, сценограф Тодор Демеров и солисти и хор на Оперна академия Varna International.

Музикална академия Varna International ще бъде едно незабравимо музикално предизвикателство за Варненската публика.

автор Татяна Капричева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

÷ 1 = 7