Изложба на ученици от НУИ Добри Христов

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Изложба на ученици от НУИ Добри Христов

Изложба на ученици от НУИ Добри Христов

Изложба на ученици от Национално училище по изкуствата „Добри Христов“ Варна ще бъде открита на 18.05.2018г. от 18.30 ч. в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ в морската столица.

В експозицията ще вземат участие възпитаниците на културнКУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Изложба на ученици от НУИ Добри Христов  ата институция от специалностите: изобразително изкуство, изящни изкуства и рекламна графика.

По образец на своите учители сборната изложба показва единение и съвместна изява на талантливите творци от различните профили.КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Изложба на ученици от НУИ Добри Христов

Изложба на ученици от НУИДобри Христов Варна е традиционен формат, който показва труда и постиженията им през цялата година.

Инициативата ще се характеризира с голямо богатство и разнообразие на експонатите.

Тази годишна изложба на възпитаниците от Национално училище по изкуствата е панорама на техните успехи и постижения.

Варненската общественост ще има възможноКУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Изложба на ученици от НУИ Добри Христов  стта да посети и да се наслади на младежкия дух и творчески ентусиазъм на младите дарования в тази област, които много сърцато и уверено тръгват по пътя на своите преподаватели – образци в тези изкуства.

Да пожелаем още веднъж успех на изложбата на учениците от Национално училище по изкуствата „Добри Христов“ Варна в навечерието на един от най-хубавите български празници – 24. май!

Национално училище по изкуствата ”Добри Христов” – Варна е държавно училище под управление на Министерство на културата на Република България.

Училището разполага с 3 концертни зали /100, 80, 60 места/, 28 кабинета за индивидуална и специализирана подготовка, 16 класни стаи, 2 компютърни кабинета, кабинети за специализирана професионална подготовка, богата библиотека, физкултурен салон и игрище, 2 балетни зали.

В дневна форма се обучават ученици от I до ХІІ клас. В училището се предлага целодневно обучение за всички ученици от I до IV клас. Изучават се 29 специалности в 4 професионални направления: музикално изкуство (всички класически и народни музикални инструменти, класическо, поп и джаз и народно пеене), танцово изкуство (класически танц и български танци), изящни изкуства (живопис, графика и скулптура) и дизайн (рекламна графика).

автор и снимки Татяна Капричева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 + 3 =