Искра Иванова интервю втора част

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Искра Иванова интервю втора част

Искра Иванова интервю втора част

Татяна Капричева: Как премина събитието? Вашата равносметка?

Искра Иванова: Аз не мога да преценя как е преминало събитието, защото съм в кухнята по подготовката му, но отзивите които получавам от страната и чужбина, позитивната енергия и любовта която ни зарива, поздравленията и съвместните щастливи мигове са най-ценното, което те обогатява и предава значение на мисията която си поел, а за мен фестивалът е мисия. КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Искра Иванова интервю втора част

Аз смятам, че нашата цел е постигната, съумяхме да съберем невероятно много и талантливи творци от България, Сърбия, Русия, Македония, Беларус, Испания, Босна и Херцеговина.

Щастлива съм, че широко спектърен фестивал с пет модула съумя да събере 96 участника на световно ниво за три месеца.

За нас е щастие, че успяхме да привлечем на една сцена близнаците пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови и братята цигулари Мартин и Александър Зайранови – безспорни и признати лауреати на национални и световни конкурси.

Брилянтни бяха изпълненията на поп певицата от МакедКУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Искра Иванова интервю втора част  ония Тамара Ангеловска и на сръбската звезда Анжела Никович.

Цигуларят от Мадрид Максим Парипски развълнува всички с изпълненията си.

Картините на талантливите художниците от школата на Радко Мурозов впечатлиха всички зрители и участници във Фестивала.

НА 19. 06. 2018г. в „Закачалката“ предстои да открием изложба с картините на Лауреатите в МОДУЛ Изобразително изкуство.

Късометражните филми от Беларус и България също бяха на много високо ниво.

Възнамерявам да продължим да даваме шанс за изява на млади талантливи хора, да осъществяваме реален междукултурен обмен и да сбъдваме мечти. Да вдъхновява!

Татяна Капричева: Защо избрахте името „Славянски звън“?КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Искра Иванова интервю втора част

Искра Иванова: Не случайно фестивалът стартира точно на 24.05 – Денят на Българската просвета и култура, денят на Светите братя Кирил и Методий.

Както те са дали звънливият език на всички славяни, така и ние искаме да покажем на света, че езикът на изкуството е универсален и уникален. Той няма, цвят и не признава прегради, а отваря врати.

Искаме „звънчето на творческото вдъхновение“ да звъни в душите и сърцата на МЛАДЕЖИТЕ. Да ги мотивира да творят и да създават красота.КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Искра Иванова интервю втора част

Ние сме един от малкото фестивали, който си има и химн. Музиката написа София Хитова, а текста аз.

Татяна Капричева: Какво мислите за културния и музикален живот на Варна? Вашите наблюдения?

Искра Иванова: Културният живот във Варна по мое мнение и впечатления е в подем. Не може да се отрече, че събития в културният календар на града не липсват. Тук е мястото да отбележим, че Община Варна прави много в тази посока.

Татяна Капричева: Какво ще пожелаете на Култура всеки ден?КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Искра Иванова интервю втора част

Искра Иванова: Пожелавам на Културата всеки ден, всеки ден да отразява значими културни събития. Продължавайте да зареждате аудиторията с красота. Културата и изкуството обогатяват и възвисяват духа. Това е безценно богатство.

Продължавайте да сте важен фактор в ЖИВОТО отразяване на културният живот в морската ни столица – Варна. ЖЕЛАЯ ВИ ВОЛЯ, ВЯРА И ВДЪХНОВЕНИЕ!

автор Татяна Капричева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 2 = 2