Премиерата на мюзикъла Зоро

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Премиерата на мюзикъла Зоро

Премиерата на мюзикъла Зоро

Вчера, на 28.06.2018г.  от 21.00 ч. в ДКС Варна се състоя премиерата на мюзикъла „Зоро“, от цикъла Опера в Летния театър.

Поради лошите метеорологични прогнози спектакълът бе преместен в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта.КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Премиерата на мюзикъла Зоро

Представлението, което бе част от ММФ „Варненско лято“ 2018, започна с лек толеранс от петнадесет минути за да могат да се пренасочат всички почитатели на сценичното изкуство към новата сцена.

Премиерата на мюзикъла Зоро е вдъхновена от музиката на Джипси Кинг, оркестрация и аранжименти на Джон Камерън и текст на Стивън Кларк.

Премиерата на Зоро освен във Варна ще се играе още и в градовете Балчик на 14.07.2018, Велико Търново на 21.07.2018 и ще завърши националната си обиколка отново във морската столица на 21.08.2018 в Летния театър.КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Премиерата на мюзикъла Зоро

Легендарната история на Зоро придоби нови музикално-сценични превъплъщения с невероятно всеотдайната работа на прекрасния екип на Държавна опера Варна, диригент Страцимир Павлов, постановка Петко Бонев, хореография Стефан Николов и Станислава Томова, сценография и костюми Ася Стоименова и 3D Mapping Полина Герасимова.

В главните роли перфектно и вълнуващо се изявиха: Велин Михайлов като Зоро, Лилия Илиева като Инес, Илина Михайлова като Луиза и Калоян Лулчев като Рамон.

Залата затъмня и публиката се пренесе във вълнуващата сага на великолепната история за любовта и справедливостта.

Диригентът Страцимир Павлов излезе под бурните овации на присъстващите и модерният оркестър от професионалисти засвири.КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Премиерата на мюзикъла Зоро

Продукцията се изпълняваше в оригинал на английски език, а преводите на разговорните диалози и дълбоките текстове на песните се проектираха на два екрана за удобство на публиката.

Зрелищният спектакъл премина под висок градус на настроение, творческо вдъхновение и силни емоции.

Адмирации заслужават не само солистите, които бяха аплодирани непрекъснато, но и великолепните хористи и балетисти на Държавна операВарна.

Премиерата на Зоро се отличаваше с пъстра феерия от прекрасна музика, песни, фламенко танци и великолепна актьорска игра на английски език – гладко и експресивно.КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Премиерата на мюзикъла Зоро

Особено силни акценти бяха женските образи – Инес /Лилия Илиева/ и Луиза /Илина Михайлова/, които изградиха великолепно персонажите си, показвайки неоспоримо артистичните и певческите си качества.

Финалната сцена бе масова и танцувална във вихъра на звуците „Джоби, Джоба“, под ритмичните и екстатични ръкопляскания на публиката, които пееха заедно с артистите.

Премиерата на мюзикъла Зоро завърши с атрактивно представяне на всички участници на шоу-спектакъла.

Като на модно ревю дефилираха и всички „герои“ зад сцена, отдали сили и енергия за сбъдването на това уникално събитие.КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Премиерата на мюзикъла Зоро

Силни скандирания на името на „Страци!“ качиха на сцената и любимецът на варненската публика – диригентът Страцимир Павлов.

С много заряд и върхово настроение завърши премиерната вечер на мюзикъла Зоро, но срещите на фестивалната и родна публика с този вълшебен спектакъл тепърва предстоят.

автор  и снимки Татяна Капричева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 × 2 =