Ивайло Данаилов интервю втора част

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Ивайло Данаилов интервю втора част

Ивайло Данаилов интервю втора част

Татяна Капричева: С какви нови проекти ще ни зарадвате? Творчески планове?КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Ивайло Данаилов интервю втора част

Ивайло Данаилов: През месец май тази година ми предстои да изпълня “Концерт за обой и струнен оркестър” от Доменико Чимароза, под диригентството на Георги Зайранов и Камерен оркестър “Анима”.

Татяна Капричева: Разкажете една интересна история от Вашия професионален живот?

Ивайло Данаилов: През 2014 година аз и колегите ми от квинтет “Windart” участвахме в Международния конкурс за Немска и Австрийска музика в град София. На втори тур ние изпълнявахме Духовия квинтет от Арнолд Шьонберг и в паузите по време на свирене разбрах, че инструментът ми се е спукал и издиша. Отне ми огромно усилие да завърша произведението, но смятам, че съм успял, защото след това спечелихме Първа награда.КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Ивайло Данаилов интервю втора част

Татяна Капричева: Какво ще препоръчате на младите музиканти?

Ивайло Данаилов: Първо да вярват в себе си, да не се отказват, да се трудят неуморно и разбира се да следват своите мечти.

Татяна Капричева: Какво мислите за културния и музикален живот на Варна сега?

Ивайло Данаилов: Музикалният и културен живот във Варна е на едно средно добро ниво, но има какво да се желае още. Крайно време е в нашия прекрасен град да се построи една концертна зала за да може публиката да изпита истинско удоволствие без значение дали концертът е оперен, симфоничен или камерен.

Татяна Капричева: Какво ще пожелаете на „Култура всеки ден“?

Ивайло Данаилов: На “Култура всеки ден“ КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Ивайло Данаилов интервю втора част  пожелавам най-вече здраве и все така неуморно с хъс и желание да отразява културните и музикални събития в град Варна.

автор Татяна Капричева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

47 − 42 =