Двойно интервю с Биляна Георгиева и Цветалина Нахабедян втора част

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Двойно интервю с Биляна Георгиева и Цветалина Нахабедян втора част

Двойно интервю с Биляна Георгиева и Цветалина Нахабедян втора част

Татяна Капричева: Кой Ви подкрепя в това начинание?

Биляна Георгиева: В това начинание ни подкрепя НУИ “Добри Христов” в КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Двойно интервю с Биляна Георгиева и Цветалина Нахабедян втора част  лицето и на Христо Дипчиков и на Йорданка Манева с това че ни дадоха картбланш да работим по идеята ни. Учениците които от самото начало приеха присърце начинанието, и не на последно място семействата ни.

Цветалина Нахабедян: Една на друга се подкрепяме главно, подкрепят ни учениците, с които го реализирахме. Госпожа Йорданка Манева помогна с декорите, за което сме много благодарни, че повярва в нас, а от преди това и на Г-н Дипчиков, който също приветства нашата идея.КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Двойно интервю с Биляна Георгиева и Цветалина Нахабедян втора част

Татяна Капричева: Това първият Ви съвместен проект ли е?

Цветалина Нахабедян: Да, първият е!

Биляна Георгиева: Да това е първия, но не и последния съвместен проект.

Татяна Капричева: Как селектирахте музиката?

Биляна Георгиева: Селекцията на музиката стана изключително лесно. КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Двойно интервю с Биляна Георгиева и Цветалина Нахабедян втора част  Както ви казах по рано, ние сме се подготвяли по рано без да знаем за какво… Музиката е изцяло селекция от произведения на великия Енио Мориконе!

Цветалина Нахабедян: Стана много непринудено. Идеята за Мориконе беше на Биби и тъй като много ясно знаехме за коя част какво искаме селекцията стана доста бързо имайки предвид огромното творчество на Мориконе. Разбира се, имаше безсънни поредни нощи със слушалките в ушите, но сме горди и с това, че сами я избрахме и сглобихме, следвайки сюжетната линия много точно.КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Двойно интервю с Биляна Георгиева и Цветалина Нахабедян втора част

Татяна Капричева: Как се ражда хореографията? Какво е за Вас творчеството?

Биляна Георгиева: Хореографията ми се ражда от музиката, от емоционалноста ми и от движенческа та ми култура.
Творчеството е СВОБОДА, врата към други светове, бягство, КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Двойно интервю с Биляна Георгиева и Цветалина Нахабедян втора част  съкровенни желания. Отваряш крилете си и политаш! Може във всички посоки.

Цветалина Нахабедян: При мен доста спонтанно. Аз никога не си я представям и подготвям предварително. Тя за мен е нещо, което си чака момента, хората, музиката дори. И както Вие се изразихте тя се “ражда”. Творчеството е изненада, непознато, което заобичваш, влюбваш се в него и след това става част от живота ти. На какво ви прилича…?КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Двойно интервю с Биляна Георгиева и Цветалина Нахабедян втора част

Татяна Капричева: Споделете за Вашите педагогически постижения? На какво Ви научи преподаването на балет?

Биляна Георгиева: Работата с деца ме научи на търпение. А относно педагогическите ми постижения съм КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Двойно интервю с Биляна Георгиева и Цветалина Нахабедян втора част  горда с това, че голяма част от учениците ми работят в балетни трупи и дишат театрален въздух, посяла съм зрънцето любов. Другото е статистика.

Цветалина Нахабедян: Постижение за мен е, че с повечето деца, с които съм се занимавала продължават това изкуство. Дали професионално в училища или за удоволствие, КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Двойно интервю с Биляна Георгиева и Цветалина Нахабедян втора част  те просто порастват и съхраняват любовта към балета.
А като преподавател се научих на много! Търпение и постоянство са едни от основните качества на които се научих, които преди признавам си ми се изплъзваха преди.

автор Татяна Капричева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

58 − 49 =