Ритъм и звук с нови награди

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Ритъм и звук с нови награди

Ритъм и звук с нови награди

На 23 март Музикална школа „Ритъм и звук“ участва в Националния музикално-фолклорен конкурс ,,Орфееви таланти“ Пловдив.

Възпитаничката на школата – Бриана Петрова спечели „Сребърна лира на Орфей“ в категория пиано.КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Ритъм и звук с нови награди

Председател на авторитетното журито бе проф. акад. Милчо Василев – Ректор на АМТИИ-Пловдив, известен диригент, композитор и педагог, а член на журито –  световно известната пианистка и преподавателка в АМТИИ Татяна Гигова.

С голямо вълнение малките таланти на Музикална школа „Ритъм и звук“ и тяхната ръководителка Наталия Стойнева участваха на този конкурс, тъй като директорът на формата – Николай Гурбанов, също е възпитаник на Варненската школа, изявен талант – сега студент в АМТИИ Пловдив.

Николай Гурбанов е създател и на КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Ритъм и звук с нови награди  „Български национален младежки фолклорен съюз“ и смайва своите съвременници с размаха на обществената си и културна дейност.

Конкурсът „Орфееви таланти“ има славата на  един от най-организираните в България.

За представителите на варненската Музикална школа „Ритъм и звук“ е било вълнуващо да свирят в залата на музикалния институт в стария град, посрещнати и обгрижвани през цялото време.

Неоспорим факт, който допринася за успешното представяне на Варна и талантливите й деца.

С награди се върнаха и други КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Ритъм и звук с нови награди  възпитаници на музикалната школа, които са направили много добро впечатление на журито.

Това са: Елеонора Георгиева, Ева Петкова и Страцимир Златев.

Поздравления за даровитите деца и тяхната всеотдайна преподавателка – Наталия Стойнева!КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Ритъм и звук с нови награди

Нека се развиват и бележат все по-големи успехи, по прекрасния път на изкуството!

На добър час!

автор Татяна Капричева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 × 5 =