Среща при Рибаря със златната рибка

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Среща при Рибаря със златната рибка

Среща при Рибаря със златната рибка

Среща при Рибаря със златната рибка на 21.06.2019г. от 18.00ч. с Гео Чобанов и Жанета Бенун в Международния ден на музиката.

Международният ден на музиката, КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Среща при Рибаря със златната рибка  който се празнува, с решение на Международния съвет по музика към ЮНЕСКО, на границата между пролетта и лятото 21 юни. Празникът тръгва от Франция през 1982г., за да завладее и петте континента на планетата.

На този ден хората в над 120 държави, включително България, излизат на улицата или в парка, където могат свободно, без специална покана и билет, да се включат в спонтанния празник.

Да изпълняваш или слушаш музика без жанрови ограничения, да общуваш чрез универсалния език на музиката и да се насладиш на изкуството, което идва от сърцето – в това е заложен простичкият, но дълбок смисъл на празника.

Театрално-музикален продуцентски КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Среща при Рибаря със златната рибка  център Варна за поредна година се присъединява към непринудената атмосфера на 21 юни и кани варненци да се отбият към 18.00 часа при Рибаря със Златната рибка, прекрасната пластика на Венелин Божидаров на бул. „Княз Борис Първи“, площад „България“.

Това романтично място избраха, за да споделят своята любима музика, солистът на Държавна опера Варна, бас-баритонът Гео Чобанов и пианистката Жанета Бенун.

В програмата си, пъстра като летен букет, те са подбрали Арията на Фигаро „Non piu andrai“ КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Среща при Рибаря със златната рибка  из операта „Сватбата на Фигаро“ от Моцарт, песента „Ни лъх не дъхва над полени“ по текст на Пенчо Славейков и музика на Тодор Попов, „Отцвели хризантемьi“ от Николай Харитонов, вечната неаполитанска канцонета „Фуникули, фуникула“ и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 × = 72