Един концерт на Анима

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Един концерт на Анима

Един концерт на Анима

Един концерт на Анима на 28.06.2019г. от 18.00ч. в Залата на Съюза на юристите в България в София.

Изявата се осъществява под патронажа на председателя на СБУ – д. ик. н. Янка Такева и със съдействието на Община Варна, Съюз на юристите в България, Културен дом при Съюз на юристите в България и Синдикат на българските учители.

В програмата на камерен оркестър на варненските учители – „Анима“, с диригент Георги Зайранов са включени любими и популярни творби от световната класика.

Камерен оркестър „АНИМА“ е създаден през 1981г. от експерта по музика при тогавашния Регионален инспекторат на МОН – Драган Иванчев и е единственият по рода си в цяла България. От месец март 2010г., поради ликвидиране на регионалните педагогически центрове, „Анима“ премина към община Варна.

В състава свирят 20-24 иструменталисти, които работят предимно като учители по музика в общообразователните и специализирани училища на град Варна. Всички те имат завършено висше музикално-педагогическо образование.

Диригенти на оркестър „Анима“ е бил и проф. д-р на изкуствознанието Константин Кукушев, а по настоящем състава се оглавява и ръководи от Георги Зайранов.

През всичките тези години Камерен оркестър на варненските учители „Анима“ развива обширна концертна дейност и е един от представителните състави в морската столица.

Един концерт на Анима на 28.06.2019г.КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Един концерт на Анима  от 18.00ч. в Залата на Съюза на юристите в България в София.

Залата на СЮБ се намира в София на ул. „Пиротска“ №7 ет.1.

Бъдете част от вдъхновението и концертната изява на камерен оркестър на на варненските учители „Анима“, с диригент Георги Заранов!

автор Татяна Капричева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

× 8 = 40