Концерт на Веселин Демирев във Варна

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Концерт на Веселин Демирев във Варна

Концерт на Веселин Демирев във Варна

Концерт на Веселин Демирев във Варна на 28.07.2019г. от  20.00ч. в залата на Католическа църква „Непорочно зачатие на Дева Мария“ във Варна.

В топлата юлска вечер ще бъде представена тематична програма от творчеството на Й.С.Бах, с едни от най-емблематичните произведения за соло цигулка.

Публиката ще има възможността – при вход свободен – да се наслади на следните бахови шедьоври: Соната №1  в сол минор, Партита №3 в ми мажор и знаменитата Партита №2 в ре минор.КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Концерт на Веселин Демирев във Варна

Веселин Демирев – цигулка, се е утвърдил като цигулар и артист с уникални качества: известен е със своята виртуозност, специален звук, превъзходно музикално творчество и цялост на свиренето.

Веселин Демирев е роден във Варна. Запознава се с инструмента цигулка на 3-годишна възраст. Неговите успехи започват на 9-годишна възраст, когато е избран да участва в зала „Георги Кирков“ в София, свирейки в откриването и закриването на Първата международна младежка асамблея „Знаме на мира. ”

На 15-годишна възраст печели 1-ва награда и специална награда за публиката на най-престижния национален КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Концерт на Веселин Демирев във Варна  конкурс „Светослав Обретенов “, Провадия. През 1988г. завършва СМУ„Добри Христов”, град Варна, в класа на цигулковата педагожка – г-жа Анна Ковачева.

От 1990г. до 1992г. Веселин Демирев е първият концертмайстор на Новия симфоничен оркестър в София, а през 1992г. завършва и магистърската си степен в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”, София, в класа на проф. Дора Иванова.

Следващата година получава пълна стипендия за програмата „Изпълнител на художника“ в Училището по изкуствата „Медоус“, Южен методистки университет в Далас, САЩ, в студиото на д-р Едуард Шмидер.

В периода 1996 до 2006г. Веселин Демирев преподава цигулка, камерна музика и оркестрови репертоарни класове в SMU в Далас. Всички негови студенти се изявяват на концертния подиум и заемат престижни музикални позиции във водещи оркестри.

От 1995г. Веселин Демирев е концертмайстор на Симфоничния оркестър на Плано, в Плано, САЩ.КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Концерт на Веселин Демирев във Варна

Изявявал се е с големи оркестри в многобройни концерти и солови рецитали, които го отвеждат на концерти в Австрия, Унгария, Холандия, Франция, Италия, Испания, Дания, Мексико и САЩ. Веселин Демирев има привилегията да работи с диригенти като: Карлос Калмар, Росен Миланов, Хектор Гузман, Виктор Пабло Перес, Карло Ризи, Пешек и др.

Съвместни проекти го свързват и с известни цигулари – Минчо Минчев, Георги Бадев, Йосиф Радионов, Ангел Станков, Веско Ешкенази, Емануел Борок, Херман Кребберс, Ифра Неман, Джар Клекс, Ерик Фридман, Ливиу Прунару, Павел Споркъл.

Веселин Демирев участва на живо в множество радиопредавания, както в Европа, така и в САЩ. Има записи под лейбъла “Гаспаро” в Ню Йорк, “Well Tempered” в Сан Франциско и етикета “Балкантон” в София.

В периода 2007-2009г. Веселин Демирев е гост-концертмайстор на Orquesta Sinfonica de Galicia в Ла Коруня, Испания.

От януари 2010г. Веселин Демирев е първият концертмайстор на Олборгския симфоничен оркестър, Дания и в допълнение към това от януари 2018г. е поканен като първи концертмайстор на Orquesta SInfonica de Madrid, Испания. С тези два оркестъра изпълнителят работи и досега.КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Концерт на Веселин Демирев във Варна

Концерт на Веселин Демирев във Варна на 28.07.2019г. от 20.00ч. в залата на Католическа църква „Непорочно зачатие на Дева Мария“ във Варна. /ул. „Преслав“ 41 Варна/.

Бъдете част от този музикален подарък за варненци и варненската общественост от цигулковия виртуоз – Веселин Демирев!

автор Татяна Капричева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

36 − 32 =