Юбилеен концерт на Николай Докторов

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Юбилеен концерт на Николай Докторов

Юбилеен концерт на Николай Докторов

Юбилеен концерт на Николай Докторов на 05.07.2019г. от 18.30ч. при вход свободен в Аулата на Икономически университетВарна.

Изявата ще отбележи 60-годишния юбилей на твореца и дългогодишната му концертна и педагогическа дейност с разнообразна и вълнуваща програма.

В концертната вечер ще има много музикални изненади и участия от негови колеги и рКУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Юбилеен концерт на Николай Докторов  азлични формации, като център, разбира се, ще остане юбилярът, който е обичан от всички и има много приятели. На многая лета! Честит юбилей!

Николай Докторов е роден на 2 юли 1959г. в град Варна. През 1979г. завършва Музикалното училище в гр. Котел, а през 1984г. – Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив.

По време на следването си работи във Фолклорен ансамбъл ”Тракия”. От това време са и първите му записи в Радио „Пловдив“ и Радио „София“.

ЗКУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Юбилеен концерт на Николай Докторов  аедно с колегите си от ансамбъла той осъществява редица снимки и записи за Националната телевизия, концерти и пътувания в страната и чужбина. Работи с именити кавалджии като Никола Ганчев, Стоян Величков, Пенко Георгиев, Иван Антонов, Щилиян Тихов, Георги Георгиев, Иван Богоев, Георги Иванов, Данчо Радулов, Николай Георгиев, Кръстю Димов.

След завършване на Музикалната академия в град Пловдив Николай Докторов започва работа в ансамбъл към Дома на културата на Кооперативен съюз КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Юбилеен концерт на Николай Докторов  във Варна, а от 1994г. е преподавател по кавал във фолклорните паралелки на Основно училище „Антон Страшимиров“ в града.

Ръководител е на Представителен оркестър и кавалджийска група при училището, както и на кавалджийска група ”Варна“, детско-юношески народен оркестър „Орфеони“, Фолклорна формация ”Пендари“, народен оркестър „Спектър“ при Дом на културата на слепите – град Варна, Младежка формация „Слънчев лъч“ Варна, концерти с оркестър „Кабиле“.

Заедно с различни колеги музиканти, артисти и преподаватели работи по интересни музикални проекти. Една от основните му дейности е да представя и популяризира инструмента кавал на семинари и концерти в Естония, Турция, Германия, ШвКУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Юбилеен концерт на Николай Докторов  ейцария, Аржентина и САЩ. Има издадени два диска с Фолклорна формация „Пендари“, един диск с оркестър „Спектър“, самостоятелен диск „Далеч от града“, диск с изпълнения на децата от фолклорните паралелки при ОУ „Антон Страшимиров“, диск с младите фолклорни таланти на Варна, диск с оркестър „Кабиле“, както и отделни изпълнения в сборни албуми.

Удостояван е с много награди за приноса си към развитието на българския фолклор:

Награда на кмета на Варна за високо професионално майсторство, отлични резултати в музикалната педагогика и работата с деца и цялостна творческа дейност – XXI-ви национален фолклорен конкурс „Диньо Маринов“ Варна, 2015г.

Почетно отличие от Министерството на образованието и науката – „Неофит Рилски“, 2011г.КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Юбилеен концерт на Николай Докторов

Награда „Варна“ – Учител на годината 2010г., за принос и музикално – творчески постижения в областта на фолклора.

Първа награда за извънкласни дейности на III-ти конкурс за педагози – София, работещи в извънкласни и извънучилищни дейности.

Диплом за принос в раКУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Юбилеен концерт на Николай Докторов  звитието на фолклорното изкуство за високо професионално майсторство и отлични резултати в музикалната педагогика и работата с деца – XI международен детско юношески театрален фестивал „Приказка за теб“ гр. Варна.

Диплом за високи педагогически постижения от X международен младежки фестивал – конкурс „Фолклор без граници“ Добрич – Албена, 2010г.

Диплом – специална награда за най-добър музикален педагог от XI –ти национален детски фолклорен конкурс „Диньо Маринов“ гр. Варна, 2010г.

С произведението „Калимановски мелодии“, по музика на Стоян ВеличкКУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Юбилеен концерт на Николай Докторов  ов, Николай Докторов побеждава в класациянта „Надпяване“ на програма „Христо Ботев“ на БНР за месец юли 2016г., като преди това се представя в концерта „Музика в портерети“ заедно с Оркестъра за народна музика на БНР през месец февруари 2016г. Слушателите на Българското национално радио и фолклорни любители определят за свой фаворит изпълнението на Докторов и го сравняват с това на Стоян Величков.

Юбилеен концерт на НикоКУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Юбилеен концерт на Николай Докторов  лай Докторов на 05.07.2019г. от 18.30ч. при вход свободен в Аулата на Икономически университет Варна.

Бъдете част от празника на Николай Докторов, музиката и приятелството!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 + 2 =