Танцови маршрути – фестивал

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Танцови маршрути - фестивал

Танцови маршрути – фестивал

«Танцови маршрути» – това е нов фестивал за съвременен танц във Варна!

Между 5 и 8 юли ще се проведе първото издание на фестивала за съвременен танц «Танцови маршрути», създаден от Варна Денс Театър. Мисията на фестивала е да бъде споделян чуждестранният опит на успешни артисти, тръгнали от Варна.

Гости на първото издание са Денислав Кънев (преподавател), Надя Димокова (преподавател) и Ивета Маринова (теоретик).

Четиридневното събитие ще се състои от три части. Ще започне с въведение в истоКУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Танцови маршрути - фестивал  рията и теорията на съвременното танцово изкуство. В рамките на кратка лекция ще бъдат обсъдени ключови понятия и термини. Лекцията ще бъде последвана от обсъждане, по време на което нашите гости ще могат да разкажат и за своя личен опит в България и чужбина.

На втория и третия ден нашите гости ще проведат танцови класове, водени от квалифицирани специалисти и отворени за всички желаещи, навършили 12г. Участниците ще се запознаят с нови танцови техники, ще се научат да импровизират и ще бъдат съпровождани от хора, работили с някои от най-добрите хореографи в света.

Фестивалът ще завърши с прожекция на документалния филм Dancing Dreams („Танцови мечтания“) на режисьора Анна Линсел, показващ работата на Пина Бауш – един от най-ярките представители на жанра Tanztheater.

«Танцови маршрути» е реализиран с финансовата подкрепа на Фонд «Култура» на Община Варна, Национален фонд «Култура» и с любезното съдействие на Гьоте институт – България.

Програма на фестивала:

5 юли (15:30) – Социална чайнаКУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Танцови маршрути - фестивал  (ул. «Преслав» №53) – Лекция и дискусия: «Съвременният танц: поява и развитие»

6–7 юли (13:00) – ИУ (ВИНС) Спортен комплекс (ул. «Добри Чинтулов») – Танцови работилници: синтезирани техники и методи за импровизация

8 юли (19:00) – Contemporary Space (ул. «Марко Балабанов)» №23 – Филм: «Танцови мечтания» (немски език, английски субтитри).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 32 = 36