Концерт на Петер Бенс

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Концерт на Петер Бенс

Концерт на Петер Бенс

Концерт на Петер Бенс на 15.11.2019г. от 20.00ч. в зала 1 на ФЕСТИВАЛЕН И КОНГРЕСЕН ЦЕНТЪРВАРНА.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Концерт на Петер Бенс  Почитателите на Питър Бенс ще имат щастието да се насладят на кросоувър пътешествията му между класиката и поп музиката, благодарение на които той вече има над 800 милиона онлайн гледания.

Феноменалният Питър Бенс започва да свири на пиано на невръстната 2 годишна възраст, на 7 пише първата си композиция, а на 11 създава първия си албум, повлиян от Моцарт и Шопен.

След класическото образование в академия „Ференц Лист“ в Будапеща, Унгария, музикантът се премества в САЩ, където завършва пиано и композиране на филмова музика в престижния музикален колеж Бъркли в Бостън.

Питър от малък се увлича и от рок и поп музиката и особено вдъхновение за него представлява творчеството на Майкъл Джексън.

Харесва също така и страхотната кино музика.

За щастие, докато учи в музикалният колеж Бъркли в Бостън, той се запознава с Джон Уилямс, един от кумирите му в света на музиката и автор на саундтрака към филма Star Wars!

Това го подтиква да започне да прави импровизации на известни парчета и през 2015 г. пуска първото си видео в нета, което го превръща в истинска сензация.КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Концерт на Петер Бенс

Концерт на Петер Бенс на 15.11.2019г. от 20.00ч. в зала 1 на ФКЦ Варна.

Едно наистина незабравимо преживяване!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

30 + = 39