Юбилеен концерт на ЛЮБЭ

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Юбилеен концерт на ЛЮБЭ

Юбилеен концерт на ЛЮБЭ

Юбилеен концерт на ЛЮБЭ на 02.12.2019г. от 20.00ч. в зала Конгресна на ДКС Варна.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Юбилеен концерт на ЛЮБЭ  През последните три десетилетия групата заема челни позиции на руския музикален небосклон с незабравимите си хитове, навяващи приятна носталгия и способни да усмихнат и разплачат всеки слушател.

По време на юбилейните си концерти у нас, артистите начело с легендарния вокалист Николай Расторгуев, ще изпълнят най-култовите си песни пред родната аудитория.

Някои от тях са любимите на всички меломани “Комбат”, “Солдат”, “Там за туманами”, “Песня о звёздах”, “Позови Меня Тихо По Имени” и много други.

ЛЮБЭ e най-голямата група на Русия, чиято музика хармонично смесва елементи от рок, поп, руска фолклорна и военна музика. Формацията е основана през 1989 г. и досега има издадени 10 студийни албума и множество концертни записи и сборни дискове.

Фен базата на групата е огромна – от работник във фабрика до първи държавни лица.

Не само президента на руската федерация Владимир Путин обяви ЛЮБЭ за любимата си музикална формация, но и примата на руската естрада Алла Пугачова фаворитизира групата.

В началото на 1989 г. ЛЮБЭ записват първите си песни – „Либерци“ и „Батька Махно“.

Същата година започват първите им турнета заедно с „Коледни срещи“ и Алла Пугачова.

По съвет на Алла Борисовна при изпълнение на песента „Горе вдясно“ Расторгуев носи военна куртка, която се превръща в негова запазена марка през следващите години.

Идеята за създаването на групата е на продуцента и композитор Игор Матвиенко, който е автор на всичките им композиции.

В края на 80-те той написва музиката за дебютните песни, а като постоянен лидер на ЛЮБЭ се присъединява Николай Расторгуев.

На него принадлежи идеята за името на групата, което е свързано с популярното в онези години младежко движение Либерци.

В песните на легендарните ЛЮБЭ е събрана есенцията на руската душа “От Волга до Енисей”.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Юбилеен концерт на ЛЮБЭ  Юбилеен концерт на ЛЮБЭ на 02.12.2019г. от 20.00ч. в зала Конгресна на ДКС Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 86 = 88