Джуджетата и обущарят – Премиера

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Джуджетата и обущарят - Премиера

Джуджетата и обущарят – Премиера

Джуджетата и обущарят – Премиера на 12.12.2019г. от 18.00ч. на Сцена Филиал във Варна.

Спектакълът е част от ТЕАТРАЛНА КОЛЕДА – ВАРНА 2019

Сюжетът на спектакъла Джуджетата и обущарят е взет от красивите приказки на Братя Грим. Драматизация и режисура Венцислав Асенов.

Сценография и костюми Даниела Николчова. Музика Павел Васев. Хореография Никола Йорданов.

Участват: Биляна Стоева, Веселина Михалкова, Даниела Викторова, Ивайло Иванов, Константин Соколов, Милена Кънева, Петя Ангелова, Пламен Димитров, Теодора Михайлова и Пламен Георгиев

Братя Грим, най-сладкодумните братя, разказвачи на приказки, вдъхновяват тази година Варненския драматичен театър за поредната постановка на традиционната Детска Коледа.

Спомняте ли си бедния обущар, от който никой не искал да купува обувки и двете джуджета, които му се притекли на помощ? Случайно или не, джуджетата забравили раничките си, а обущарят направил от тях обувки.

Продал обувките, с печалбата съшил други обувки, продал и тях и така всички в градчето се сдобили с нови хубави обувки за Коледа. И това далеч не е всичко, което се случило…

„Нашата коледна приказка не е фантастична, идеята ни е по-скоро да покажем, че е добре да си помагаме и да се подкрепяме, за да сме щастливи заедно и в делниците, и в празниците“, обяснява режисьорът Венцислав Асенов.

Над сценографията и костюмите на „Джуджетата и обущарят“ работи великолепната художничка Даниела Николчова, която познаваме от „Сън“, „Приключения опасни със герои сладкогласни“ и други спектакли на Варненския драматичен театър.

Заедно с композитора Павел Васев и хореографа Никола Йорданов, в Театралната Коледа „Джуджетата и обущарят“ са замесени актьрите Биляна Стоева, Веселина Михалкова, Даниела Викторова, Ивайло Иванов, Константин Соколов, Милена Кънева, Петя Ангелова, Пламен Димитров, Теодора Михайлова и Пламен Георгиев.

Любопитно е, че освен Дядо Коледа, в изпълнение на Пламен Георгиев, останалите герои в приказката получават имена, сходни с имената на актьорите. Зад това забавно хрумване стои режисьорът, който е направил драматизацията и е пренесъл действието на театралната приказка не къде да е, а при нас, във Варна! Как точно, ще разберете, като видите „Джуджетата и обущарят“

Спектаклите на постановката „ДЖУДЖЕТАТА И ОБУЩАРЯТ“ са:

12 декември,18.00, Сцена Филиал – ПРЕМИЕРА

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Джуджетата и обущарят - Премиера  13, 14, 15, 16 декември – по три спектакъла всеки ден от 11.00, 13.00 и 15.00ч.

17, 18, 19 декември – по два спектакъла всеки ден от 11.00 и 13.00ч.

20 декември – три спектакъла от 11.00, 13.00 и 15.00ч.

21, 22 декември – по един спектакъл всеки ден от 16.00ч.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

78 + = 86