Концерт в чест на Гомидас

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Концерт в чест на Гомидас

Концерт в чест на Гомидас

Концерт в чест на Гомидас на 08.12.2019г. от 18.00ч. в залата на Градска художествена галерия „Б.Георгиев“ Варна.

През настоящата 2019-та година светът празнува 150 години от рождението на композитора, фолклорист, певец и хоров диригент Гомидас.

Във връзка с годишнината от рождението на Гомидас през месец декември Варна ще даде сцена на две музикални звезди от Армения, да пресъздадат част от творчеството на гениалния композитор.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Концерт в чест на Гомидас  Хасмик Харутюнян е вече позната на публиката на града, след като изнесе концерт през април във Варна.

Талантлива и силно харизматична, Хасмик е една от големите надежди на класическата сцена.

Оперната прима, представител на арменската музикална школа е носител на престижни редица международни награди като: 1-ва награда на Международен конкурс за музикални изпълнители „Ренесанс“, 1-ва награда на Национален конкурс „Татевик Сазандарян“, 1-во място в конкурс посветен на основаването на Университет по изкуства Армавир и др.

Връх в кариерата на Хасмик Харутюнян е призът „Най-добър изпълнител на класическа музика за 2018 г.“, връчен от Световната Асоциация за изпълнителски изкуства.

Етери Хованисян е едно от ярките явления в музикалните среди на Армения.

Завършва Националната Музикална Консерватория „Гомидас“ с профил „канон“. В младата си професионална биография, Етери вече може да се похвали с приза за „Най-добър изпълнител на канон“.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Концерт в чест на Гомидас  Участва на концерти по цял свят – Австрия, Германия, Русия, Франция, Англия, САЩ и много други страни.

Концерт в чест на Гомидас на 08.12.2019г. от 18.00ч. в залата на Градска художествена галерияВарна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 26 = 35