Стефан Станчев – интервю първа част

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Стефан Станчев - интервю първа част

Стефан Станчев – интервю първа част

Татяна Капричева: Представете се с няколко думи?

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Стефан Станчев - интервю първа част  Стефан Станчев: Казвам се Стефан Станчев на 16 съм, уча в НУИ „Д.Христов“ Варна. Като характер съм много особен… Обичам да се занимавам с композиране, обработка на произведения, музикална критика. Харесвам музика в ретро стил, романтичната музика и баладите.

Татяна Капричева: Как започнахте да се занимавате с музика? Разкажете Вашата история?

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Стефан Станчев - интервю първа част  Стефан Станчев: Насоката ми даде майка ми, за което много съм ѝ благодарен. Още от 2 годишен започнах да проявявам интереси към пианото. Тогава и измислих първата ми композиция. Не беше нещо особено, някаква мелодия и нещо което пях на неразбираем език. На три години започнах да свиря по слух, на 4 започнах с акордеон, на 6 започнах уроци по пиано, после започнах да свиря на тамбура. Във втори клас започнах пеене, после в 3ти китара и барабани, в 4ти грабнах цигулката и преди няколко месеца започнах да свиря и на бас китара.

Татяна Капричева: На колко инструмента свирите?

Стефан Станчева: На 7  – пиано, китара, барабани, цигулка, акордеон, тамбура и бас китара

Татяна Капричева: Кои награди са Ви най-скъпи?

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Стефан Станчев - интервю първа част  Стефан Станчев: Двете награди Гран При които взех в 3ти клас в рамките на 10 дни. Едната награда беше от конкурс в Златни пясъци, а другата награда е от конкурс в Обзор. И двете са с пиано.

Татяна Капричева: Как усетихте, че искате да създавате музика?

Стефан Станчев: Като цяло не знам как стана всичко. Още от 2-годишен имах енергия и вдъхновение, но предполагам че ми идва отвътре. Харесва ми да се занимавам с това и искам да ми бъде като професия.

Татяна Капричева: Коя е последната Ви композиция?

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Стефан Станчев - интервю първа част  Стефан Станчев: Честно казано имам доста, особено от последните 6-7 месеца, но предполагам че най-скорошната ми композиция е възстановка на една от моите първи блус балади – You Got My Love, която посветих на една от най-добрите ми приятелки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 − = 11