Стефан Станчев – интервю втора част

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Стефан Станчев - интервю втора част

Стефан Станчев – интервю втора част

Татяна Капричева: Каква е Вашата мечта?

Стефан Станчев: На първо място майка ми да оздравее. Не по-малко искам и да имам пиано вкъщи, защото тази карантина ми съсипва творческите дейности. Имам група с която искам да създавам музика, да правя албуми и да ходя по участия. Много искам и (след години) да имам син който да го възпитам както трябва и да стане като мен.

Татяна Капричева: На кого искате да благодарите?

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Стефан Станчев - интервю втора част  Стефан Станчев: Искам да благодаря на Вас за търпението което проявявате към мен и към моите безотговорности (за което искрено съжалявам), благодаря много и на моята прекрасна учителка по пиано – г-жа Ставрева, която ми е като майка и винаги ме подкрепя, благодаря много и на класната си г-жа Андреева, но най-вече искам да благодаря на майка ми, която ми даде живот, надежда, мечти и т.н.

Татяна Капричева: Как си представяте училището по музика на бъдещето?

Стефан Станчев: Предполагам че все някога ще дойде ден в който учениците ще се държат като ученици и ще се подкрепят и уважават взаимно.

Татяна Капричева: Фолклор, класика, съвременни жанрове – къде виждате своето място?

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Стефан Станчев - интервю втора част  Стефан Станчев: Относно музикални жанрове съм много претенциозен. Първо започнах с фолклора, после с класиката, и от 8ми клас замених фолклора със джаз, рок, блус и метъл. Първоначално се виждах като фолклорен изпълнител, но после си промених мнението и разширих мирогледа си. Харесах музиката от 70-те и 80-те години и се придържам към нея. Понеже еднакво харесвам класиката, джаза и рока, затова реших да правя музика във един смесен стил – т.е. рок на джазови гами, и с хармония за класическа музика. Стилът който се получава от тази комбинация много ми харесва и смятам да се занимавам с него до края на живота си. Виждам се като изпълнител на ретро музика, и за цел имам да довърша това което е започнато от родителите на тези жанрове.

Татяна Капричева: Какво ще пожелаете на „Култура всеки ден”?

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Стефан Станчев - интервю втора част  Стефан Станчев:  От сърце пожелавам здраве, щастие, късмет и живот изпълнен с незабравими моменти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 + 4 =