Един американски уикенд – онлайн

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Един американски уикенд - онлайн

Един американски уикенд – онлайн

Един американски уикенд – онлайн на 17.05.2020г. от 16.00ч.

„ЕДИН АМЕРИКАНСКИ УИКЕНД“ е  мюзикъл за деца от АЛЕКСАНДЪР ЙОСИФОВ по мотиви от романа „ТОМ СОЙЕР“ на Марк Твен в СПОДЕЛЕНЕИ ПРЕДСТАВЛЕНИЯ за младия зрител!

Това е запис на един от най- хубавите мюзикъли от архива Варненска Детско – Юношеска Опера (ВДЮО), формацията обединяваща от 1993 г. вокалните таланти на Варна на възраст от 7 до 19 години! Мюзикълът е осъществен в копродукция с Държавна Опера – Варна.

Последвайте ни и гледайте в YouTube DRAMA&OPERA VARNA https://bit.ly/СПОДЕЛЕНИПРЕДСТАВЛЕНИЯ и Facebook /Държавна Опера – Варна.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Един американски уикенд - онлайн  В мюзикъла „Един американски уикенд“, познатата историята за Том и Беки от романа „Том Сойер“ на Марк Твен е пресътворена във впечатляваща музикална и сценична версия, дело на творческия екип – композитора Александър Йосифив, диригента Ганчо Ганчев, режисьора Николай Априлов, художника Иван Токаджиев и хореографа Екатерина Чешмеджиева. Приносът за живото и емоционално изпълнение е на солистите и състава на Варненската детско-юношеска опера.

Особеното в този мюзикъл е, че в него възрастта на изпълнителите и героите напълно съвпадат. Както и във всички други копродукции на Държавна Опера – Варна и ВДЮО, много от главните роли са поверени на деца, които си партнират с професионални солисти и хор. И ако по време на премиерата през 2004 г., имената на малките солисти са били известни единствено в тесен приятелски кръг, то днес много от тези млади хора са вече утвърдени музиканти и артисти, разпознали своето призвание в изкуството именно благодарение на Варненската детско-юношеска опера и подкрепата на нейните ръководители.

В ролята на 12-годишния Том Сойер се изявява Калин Попов – днес професионален актьор, завършил НАТФИЗ и получил като студент първата стипендия, дадена за млад актьор на наградите „Икар“. Хъкълбери Фин играе Мартин Ганчев, завършил икономически и социални науки, но понастоящем приет в драматично училище в Париж. Лорина Камбурова в ролята на приятелка на Том и Беки, днес е филмова звезда, позната ни от „Скъпи наследници“. Лилия Илиева играе Сали Форд, а днес е известна професионална певица, която сме гледали като Рокси Харт в мюзикъла „Чикаго“ на сцената на Варненската Опера.

Изброяваме тези, но знаем, че всички останали носят за цял живот в сърцето си любовта към музиката и сцената: Драгомир Русев, Николай Киров, Димитър Райков, Радостина Евтимова, Елина Райкова, Ралица Попова, Лилия Илиева, Павлета Кьордова, Виолета Петкова, Лорина Камбурова, Александрина Инджева, Аксиния Вичева, Миглена Иванова.

И не само това. Да си бил част от Варненската детско-юношеска опера означава да принадлежиш
към едно семейство, членовете на което винаги остават в емоционална връзка помежду си.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Един американски уикенд - онлайн  Нека се съберем отново заедно в неделя, 17 май, в 16.00 ч. и да гледаме за пръв или пореден път мюзикъла за деца „Един американски уикенд“.

Какъв по-хубав избор от това за споделено семейно представление?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

85 − 84 =