Операта Травиата – Летен театър

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Операта Травиата - Летен театър

Операта Травиата – Летен театър

Операта Травиата – Летен театър на 30.06.2020г. от 21.00ч.

Спектакълът е част от единадесетото издание на Опера в Летен театър 2020г.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Операта Травиата - Летен театър  „Травиата“ от Джузепе Верди е опера в три действия /4 картини/ от Маестрото на италианската революция, по либрето Франческо Мария Пиаве, по романа на Александър Дюма-син “Дамата с камелиите”. Диригент на вечерта ще бъде Кръстин Настев, а режисьор Кузман Попов.

В този ден ще се представят изпълнители в ролите на: ВИОЛЕТА ВАЛЕРИ – Ирина Жекова, АЛФРЕД ЖЕРМОН – Валерий Георгиев, ЖОРЖ ЖЕРМОН – Свилен Николов.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Операта Травиата - Летен театър  „Историята на Виолета Валери е така точно психологически мотивирана и дотолкова жизнено правдива за собственото и историческо време, че от един момент нататък тя престава реално да съществува, издига се до пиедестала на една трагична любовна поема или на една сценична балада, до един модел на живот, в който конкретността е равнозначна на обобщение и символ. Мари Дюплеси, Маргарита Готие, Джузепина Стрепони или Виолета Валери – има ли значение коя? – разказът е за тази, която нарича сама себе си «Травиата», тоест дерайлиралата, отклонената от правия път, но която таи дълбоко в сърцето си «блян нежен за щастие». Разказът е за една нощна пеперуда, белязана от смъртта, която сред шумния възторг от покорения Париж мечтае за истинска любов, давайки си сметка, че това е «Безумие!». И избира безумието! Парадокс…“ (Кузман Попов – режисьор).

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Операта Травиата - Летен театър  Операта Травиата – Летен театър на 30.06.2020г. от 21.00ч.

Бъдете част от това музикално-сценично преживяване!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

27 − = 26