Най-доброто от Уебър – мюзикъл гала

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Най-доброто от Уебър - мюзикъл гала

Най-доброто от Уебър – мюзикъл гала

Най-доброто от Уебър – мюзикъл гала на 21.07.2020г. от 21.00ч. в Летен театър Варна.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Най-доброто от Уебър - мюзикъл гала  Творческият екип е в състав: Диригент Страцимир Павлов, Режисьор Сребрина Соколова, с участието на: Белла Петрова, Борислав Веженов, Велин Михайлов, Вяра Железова, Илина Михайлова, Калина Жекова, Лилия Илиева, Лиляна Кондова, Людмил Петров, Мария Павлова, Момчил Караиванов, Нейчо Петров-Реджи, Николай Димитров, Пламен Георгиев, Свилен Николов, Оркестър, хор и балет на Държавна опера Варна.

В програмата ще прозвучат песни от мюзикълите: „Йосиф и фантастичната му пъстра дреха“, „Евита“, „Котки“, „Любовта никога не умира“, „Реквием“,  и „Исус Христос супер звезда“.

Андрю Лойд Уебър или барон Лойд Уебър /роден на 22 март 1948г./, е един от най-известните композитори от края на 20 век. С многото си успешни постановки, които се играят в продължение на десетилетия в театрите на Бродуей в Ню Йорк и в Уест Енд в Лондон, той с основание може да бъде наречен благородника на мюзикъла. Освен това той е импресарио в театъра, а неговата театрална компания Really Useful Group е сред най-големите оператори в Лондон.

Написал е 21 мюзикъла (сред които „Исус Христос суперзвезда“, „Евита“, „Котки“, „Фантомът на Операта“, „Любовта никога не умира“), два саундтрака и латинскиРеквием. Голяма част от песните му (като „I Don’t Know How to Love Him“ от „Исус Христос суперзвезда“, „Don’t Cry For Me, Argentina“ от „Евита“, „Memory“ от „Котки“ и „The Music of the Night“ от „Фантомът от Операта“), са станали известни хитове, даже и извън театралните постановки. През 1992 година Андрю Лойд Уебър е удостоен с рицарско звание, а през 1997 година получава и титлата пер. Днес той е носител на много награди, сред които и “Оскар”. Композиторът членува и в клуба на най-богатите хора във Великобритания, пожизнен член на Камарата на лордовете на Британския парламент.

В мюзикълите на Уебър основата е музикалната драматургия, с което той създава бъдещето на световния музикален театър и променя остарялата представа за мюзикъл, близък по-скоро до водевил и музикален фарс.КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Най-доброто от Уебър - мюзикъл гала

Най-доброто от Уебър – мюзикъл гала на 21.07.2020г. от 21.00ч. в Летен театър Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

45 ÷ = 5