Операта Аида в Летен театър

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Операта Аида в Летен театър

Операта Аида в Летен театър

Операта Аида в Летен театър на 20.08.2020г. от 21.00ч.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Операта Аида в Летен театър  Аида е опера от Джузепе Верди,  а творческият екип е в състав: Диригент Светослав Борисов, Режисьор Кузман Попов и солисти в  главните роли: АИДА – Габриела Георгиева, РАДАМЕС – Валерий Георгиев, АМНЕРИС – Даниела Дякова, АМОНАСРО – Венцеслав Анастасов, РАМФИС – Евгений Станимиров, ЦАР НА ЕГИПЕТ – Гео Чобанов.

“Аида” – най-зрелищният шедьовър на Верди, печели любовта на публиката с монументалните картини, претворяващи водещите за цялото творчество на композитора теми за борбата за независимост, стремежа към свобода, жертвоготовността и силата на любовта. Изразителната мелодичност и психологизъм на ариите на Аида и тържественото великолепие на маршовете в хоровите партии запечатват музиката на Верди в сърцата на поколения почитатели на оперното изкуство. Варненската история на постановките на Аида е свързана с Летния театър – през 1957 г. именно тази опера е първият спектакъл, който го освещава и с който след войните се възстановява първият български фестивал, вече под името Международен музикален фестивал „Варненско лято“.

Диригент на спектакъла ще бъде Светослав Борисов, доскорошен главен диригент на Държавна опера Варна, който сега работи в Магдебург и поставя „Аида“ и там. В главните роли ще видим едни от водещите солисти на Варненската опера – Габриела Георгиева ще бъде Аида, а Валерий Георгиев – Радамес.

Изявата е съвместен проект на Театрално-продуцентски център – КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Операта Аида в Летен театър  Варна и ММФ Варненско лято.

Операта Аида в Летен театър на 20.08.2020г. от 21.00ч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 + 8 =