Балетът – Лебедово езеро

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Балетът - Лебедово езеро

Балетът – Лебедово езеро

Балетът – Лебедово езеро на 22.08.2020г. от  21.00ч. в Летен театър Варна.КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Балетът - Лебедово езеро

„Лебедово езеро“ е балет в четири действия от знаменития руски композитор – Пьотр Илич Чайковски.

Творческият екип е в състав: Хореография Мариус Петипа, Лев Иванов, Хореографска редакция Ссергей Бобров, Костюми и сценография Ася Стоименова и солисти: Одета – Катерина Петрова – прима балерина на Софийска опера и балет, Принц Зигфрид – Цецо Иванов – премиер солист на Софийска опера и балет, Ротбарт – Павел Кирчев – премиер солист а Държавна опера Варна, с участието на солисти и балет на Държавна опера Варна.

Венецът на балетното изкуство – „Лебедово езеро“ на Чайковски – е представен в авторската хореографска редакция на Сергей Бобров, с чиито постановки Варненската опера с основание се гордее. В неговата интерпретация драматизмът е засилен до краен предел, много високи са изискванията и към техническата подготовка на балетистите, и към емоционалното пресъздаване на образите от солистите.

Публиката ще оцени ефекта на визуалните контрасти и на изключително въздействащия трагичен финал. В главните роли ще видим солистите на Софийската опера и балет – Одета/Одилия ще бъде Катерина Петрова, а принц Зигфрид – КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Балетът - Лебедово езеро  Цецо Иванов.

Балетът – Лебедово езеро на 22.08.2020г. от  21.00ч. в Летен театър Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 − = 13