Традиционен концерт – матине

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Традиционен концерт - матине

Традиционен концерт – матине

Традиционен концерт – матине на 04.10.2020г. от 11.00ч. в ГХГ „Б.Георгиев“ Варна.

Изявата е част от ММФ „Варненско лято“ 2020г.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Традиционен концерт - матине  Традиционният концерт – матине на ансамбъл „Симфониета” Варна под диригентството на проф. Милко Коларов тази година ще се състои на 4 октомври, в любимото камерно пространство на Маестрото – Градската художествена галерия.

В програмата са включени „Вариации върху тема от Франк Бридж” – рядко изпълнявана творба, една от най-представителните произведения за камерен оркестър от 20 век. Както винаги Ансамъл „Симфониета” изпълнява и българска музика – сега това е „Приказка” от Марин Големинов, в оригинала за струнен оркестър. Написана е като самостоятелна пиеса за струнен оркестър и изпълнена за първи път от Академичния струнен оркестър на Националната музикална академия. Диригент на това първо изпълнение е Константин Илиев, който е бил студент по дирижиране на Марин Големинов. Комбинирането на „Вариациите” на Бритън и „Приказка” в една програма има интересен контекст – познанството и дори приятелството на семейството на Марин Големинов с Бенжамин Бритън.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Традиционен концерт - матине  Традиционен концерт – матине на 04.10.2020г. от 11.00ч. в ГХГ „Б.Георгиев“ Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

60 ÷ 12 =