Симфоничен концерт с Федчук и Ушев

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Симфоничен концерт с Федчук и Ушев

Симфоничен концерт с Федчук и Ушев

Симфоничен концерт с Федчук и Ушев на 21.10.2020г. от 19.00ч. на Основна сцена в Държавна опера Варна.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Симфоничен концерт с Федчук и Ушев  В програмата: Концерт за цигулка и оркестър №4 от Н. Паганини, Сюита „Порги и Бес“ от Дж. Гершуин, два прелюда за цигулка и оркестър от Дж. Гершуин, Мазурка оп.49 от А. Дворжак, фрагменти из музиката към филма „Цигулар на покрива“ от Джери Бок.
С участието на Оркестър на Държавна опера Варна

Варненската публика ще имат възможността да чуят за втори път на майсторството на именитият цигулар Роман Федчук, проф. по цигулка в Държавната консерватория в Пилзен – Чехия. Той идва във Варна с уникален инструмент, изработен от Джузепе Гуарнери в Златния век на лютиерството, както наричат XVIвек.

Самият Николо Паганини, „Цигуларят на дявола“, е покорявал света с „Гуарнери“. А сред бългapите, които свирят на безценни инструменти от голямата Кремонска школа: Hиĸoлo Aмaти, Джyзeпe Гyapнepи и Aнтoниo Cтpaдивapи, са Mинчo Mинчeв и Mилa Гeopгиeвaсъс „Cтpaдивapиyc“, Васко Василев с „Амати“ и Becĸo Eшĸeнaзи с „Гyapнepи дeл Джeзy“.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Симфоничен концерт с Федчук и Ушев  В Симфоничния концерт на 21 октомври във Варненската опера ще имаме редкия шанс да се насладим на брилянтния звук на „Гуарнери“, в изпълнение на Роман Федчук и това несъмнено ще бъде изключително събитие.

Симфоничен концерт с Федчук и Ушев на 21.10.2020г. от 19.00ч. на Основна сцена в Държавна опера Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 × 1 =