Кралят на усмивката

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Кралят на усмивката

Кралят на усмивката

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Кралят на усмивката  Кралят на усмивката – концерт-спектакъл на Георги Пейчев – Жоро Степа на 21.10.2020г. от 19.00ч. в зала 1 на ФКЦ Варна.

Георги Пейчев е легенда в българското вариететно, атракционно и сценично изкуства.

Роден е през 1950 година в гр. Плевен, още от пет годишен започва работа със специалисти, треньори и хореографи. През годините до първото представяне на сцената не спира подготовка в различни области на българските култура и спорт.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Кралят на усмивката  Млад, талантлив, амбициозен и изключително трудолюбив Георги Пейчев е забелязан от най-известните режисьори, хореографи и експерти, бързо изгражда имидж на изключителен артист, танцьор, професионалист. Участва в спектакли и програми на  акад. Хачо Бояджиев, Виктор Марков, Нина Козина, Магърдич Халваджиян. Има участия в редица прояви – презентации на България пред дипломатически корпус в България, делегации извън България.

Г-н Пейчев има участия в редица телевизионни програми и формати, голяма част от които с благотворителна идея като „Денсинг старс“- 2 , „Ол инклузив“, „Добре дошъл в България“ …
Дори и след  пенсионирането си дълго продължава да преподава на студенти във ВСУ Варна. От  2009 г. до  този  момент.

Приносът на Георги Пейчев във вариететното и атракционно изкуства е забележителен и високо ценен като артист и вдъхновител от професионалисти, експерти и институции.

Работил е с най-добрите режисьори, хореографи и експерти в различни  области на българските култура и изкуства като акад. Хачо Бояджиев, Виктор Марков, Нина Козина,Нина Минкова и др.  Носител е на десетки награди включително награда Икар за 1999 година, представял е България в много страни по света.
И днес Георги Пейчев – Жоро усмивката продължава да работи на сцена, участва в мащабни проекти в цялата страна, често е получавал  покани и от чужбина,  активно да развива благотворителна дейност.

През 2020 година Георги Пейчев чества 50 години на професионална сцена. – повод, който САБ, Община Варна, гилдиите ГАСИ и ГМА при САБ, индивидуални артисти, някои от които пристигат от чужбина ще участват в бенефис спектакъла „Кралят на усмивката” на 21.10.2020 във ФКЦ – Варна,  посветен изцяло на творчеството на големия артист, номиниран и за „Награда Варна” 2020.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Кралят на усмивката  Георги Пейчев е идеен вдъхновител, деятел и дарител за изграждането на  действащ храм „Света  Ксения  Петербургска” в с. Тополи – близо до Варна.
Г-н Георги Пейчев е дългогодишен член на Съюза на артистите в България.

Кралят на усмивката – концерт-спектакъл на Георги Пейчев – Жоро Степа на 21.10.2020г. от 19.00ч. в зала 1 на ФКЦ Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 + 1 =