Операта – Бал с маски

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Операта - Бал с маски

Операта – Бал с маски

Операта – Бал с маски на 17.11.2020г. от 19.00ч. на Основна сцена на Държавна опера Варна.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Операта - Бал с маски  Шедьовърът на Верди „Бал с маски“, с впечатляващата трактовка на прочутия испански режисьор и сценограф Игнаси Кристиа, събра овациите на Опера в Летния театър.

Този творец от световната сцена бе впечатлен от силната оперна традиция във Варна и възможността за кариерно израстване на оперните певци – нещо, което според него Барселона няма.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Операта - Бал с маски  Много плодотворна се оказа колаборацията между режисьора и диригента, в която диригентът се стреми да възстанови от партитурата музикалното мислене на Верди, а режисьорът се възползва максимално от либретото на Сома.

И в този тандем между музика и драма се пресичат театралната и музикалната гледна точка по възможно най-добрия начин.

Резултатът, ще се убедят сами зрителите, е един органичен и крайно въздействащ прочит. На сцената ще аплодираме големите български оперни гласове Иван Момиров – Рикардо и Венцеслав Анастасов – Ренато, заедно с Димитринка Райчева – Амелия, Ирина Жекова – Оскар и др.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Операта - Бал с маски  Операта – Бал с маски на 17.11.2020г. от 19.00ч. на Основна сцена на Държавна опера Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

20 + = 23