Jazz Cats Symphony

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Jazz Cats Symphony

Jazz Cats Symphony

Jazz Cats Symphony е част от XXI Коледен музикален фестивал.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Jazz Cats Symphony  Jazz Cats Symphony ще се поднесе на 30 ноември 2020, 19.00, Основна сцена на Държавна опера Варна и публиката ще стане свидетел на една световна премиера.

„Jazz Cats Symphony”, юбилеен авторски проект на Христо Йоцов, перкусионист, композитор, професор, една от големите фигури на съвременната джаз сцена.

Освен неговите барабани, в „Jazz Cats Symphony” ще чуем Арнау Гароффе – тенор, саксофон, Любо Цанев – пиано, Димитър Карамфилов – контрабас и Оркестъра на Държавна опера Варна, под диригентството на Маестро Ганчо Ганчев.

Проектът се реализира с подкрепата на Министeрството на културата. Да припомним тук, че Христо Йоцов направи във Варна и световната премиера на своя мюзикъл „Сън в лятна нощ“ (2018).

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Jazz Cats Symphony  „Котешкият“ проект е много специален за Христо Йоцов, който отдавна съжителства с котки и твърди, че познава и разбира тези невероятни създания. Освен това „Cats“ е нарицателно за джазовите музиканти по света; нещо повече – това е и вид ценз за ниво и професионализъм.

И така, Христо Йоцов създава „Jazz Cats“ през 2016 г., първоначално като клубен проект, вдъхновен от би-боп традицията. Майсторството на четиримата музиканти и високата степен на енергия довеждат до обогатяване и разнообразяване на репертоара, което превръща проекта в концертен и фестивален.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Jazz Cats Symphony  През 2017 г. е издаден първият албум „Jazz Cats“, с който групата концертира в страната на фестивални и клубни сцени. През март 2018 г. „котките“ изнасят с голям успех концерт в Барселона, родния град на Арнау. Следва вторият албум „Jazz Cats 2“ с по-фюжън характер.

Междувременно проектът се разраства до “Jazz Cats Symphony” през 2020 и световната премиера във Варна, с която големият музикант отбелязва своята 60-годишнина.

Jazz Cats Symphony на 30.11.2020г. от 19.00ч. на Основна сцена на Държавна опера Варна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 × = 35