Танц в цветове – нов танцов спектакъл на The Center

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Танц в цветове - нов танцов спектакъл на The Center

Танц в цветове – нов танцов спектакъл на The Center

Танц в цветове ще представи новият спектакъл на The Center

Училището за танци и модерна култура The Center ще представи пред варненска публика новия си танцов спектакъл – RGB. Събитието ще се проведе на 22-ри юни, събота, от 19:30ч. в Зала 1 на Фестивален и конгресен център – Варна, а билетите вече са в продажба на касите.

RGB e концептуален спектакъл, който обединява танц, визуални изкуства, светлинни картини и звукова среда във вдъхновяващо изживяване за публиката. Името “RGB” кореспондира с основните цветове на гамата; червено (Red), зелено (Green) и синьо (Blue), което определя и поантата на самото представление.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Танц в цветове - нов танцов спектакъл на The Center  „Тази година танцовият ни спектакъл e концептуално и технически различен. За първи път представяме работа с по-дълбока фабула, лице и смисъл.  В него участие ще вземат всички членове на The Center – от напредналите до начинаещите, които току що са се докоснали до магията на танца. Амбицията ни е RGB да изследва психологията на въздействието на цветовете и асоциативното им превръщане в движение и форма.”  – сподели главният хореограф и създател на The Center Георги Енчев – Goosh.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Танц в цветове - нов танцов спектакъл на The Center  Спектакълът вече беше представен с упех във Велико Търново, Русе, София и Пловдив, а по традиция турнето ще завърши във Варна, от където са и корените на The Center. Училището е създадено през 2002 г. и от тогава до днес, без прекъсване се занимава с най-модерните течения в танца и музиката и е разпознаваем участник в танцовите среди. Разполага със 17 квалифицирани преподаватели – хореографи. Средната възраст на танцуващите в залите е между 15 и 23 г., а средният брой на танцуващите общо за всички градове е над 500 човека.

В 22-годишната си история The Center има създадени и хореографирани над 30 танцови спектакъла и 4 театрални постановки. От 2017 г. училището има собствен отдел за видео продукции, профилиран в танцовата кинематография, в който се създават късометражни танцови филми, концептуални танцови видеоклипове и документални филми.

Спектакълът RGB се реализира с подкрепата на Национален фонд“Култура“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

77 − = 71