Славянски звън интервю втора част

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Славянски звън интервю втора част

Славянски звън интервю втора част

Татяна Капричева: Вашите прогнози за броя участници?

Искра Иванова: Общият брой на кандидатите във всички модули тази година е 143 души, а КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Славянски звън интервю втора част  селектираните за втори кръг са 98. След силното представяне на участниците в предходното издание, летвата е вдигната много високо и на Селекционните комисии в модулите им е много трудно. Тази година имаме една млада 13 годишна звезда – Ленард Де Ври, която кандидатства и е селектирана в Модул „Музика” – категория „Пиано”. В Модул „Изобразително изкуство и фотография”, в Модул ”Театър” и Модул „Късометражно кино”. Впечатляващо, нали?!

Татяна Капричева: Ще има ли тази година нов тип награди, различни от стандартните? С какво бихте поощрили младите таланти?КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Славянски звън интервю втора част

Искра Иванова: Да има разбира се! Предвидили сме категория „Малките звънчета”  за най-малките ни участници. За Лауреатите сме организирали екскурзията до това уникално за България място „Двора на кирилицата” в Плиска. Предвидили сме и други изненади, които ще запазя в тайна!

Татяна Капричева: Вашите смели мечти за развитието на конкурса „Славянски звън“ в културния живот на града?

Искра Иванова: Нашите мечти ги преследваме смело, въпреки обстоятелствата! Планирали сме да провеждаме „Славянски звън” до 15 издания, т.е. това не е мимолетен културен продукт, а проект с дългосрочна устойчива визия. Както виждате, развиваме се, добавяме нови неща, учим се и най-важното вярваме в идеята и успешната реализация. Зареждаме се с енергията на младите и талантливи хора и позитивно продължаваме напред! КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Славянски звън интервю втора част  Когато правиш нещо в което вярваш силно, няма начин да не ти се получи! И ние така заразяваме всички с идеята и позитивизма си и магията се случва! Какво по-хубаво от това?!

Татяна Капричева: Планирате ли издание на конкурса извън пределите на страната?

Искра Иванова: Да, планирали сме. Работим по-реализацията на проект извън рамките на България, който се надяваме да се случи в края на календарната 2019г., но за сега го запазвам в тайна! Много Ви Благодаря за отделеното време и за шанса да анонсираме КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Славянски звън интервю втора част  Второто издание на ММФ ”Славянски звън” при вас в „Културата Всеки Ден”. Бъдете вдъхновена и нека магията на изкуството никога да не Ви напуска!

Татяна Капричева: Благодаря от сърце за красивите думи и отделеното време! Успех на второто издание на конкурса „Славянски звън“ 2019г.!

автор Татяна Капричева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 80 = 81