Театър Кунг Фу – 11 война

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Театър Кунг Фу - 11 война

Театър Кунг Фу – 11 война

Театър Кунг Фу – 11 война на 11.12.2019г. от 19.30ч. в ДКС Варна.

Театър Кунг Фу представя спектакъла – “11 ВОЙНА”, който  разказва завладяваща история за красивото и прецизно изкуство – кунг фу. Благодарение на дългогодишни практики и запазени от векове традиции, артистите демонстрират нереално развитие на физическото тяло и духовната култивация. Източната философия, мъдростта на дзен будизма, изкуството на естетиката на кунг фу и абсолютен контрол на вътрешната енергия са ключовите елементи, които помагат на артистите да демонстрират свръхчовешки възможности.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Театър Кунг Фу - 11 война  Когато световно известният китайският актьор, режисьор, продуцент и сценарист Джеки Чан вижда уменията на кунг фу майсторите, задействани в спектакъла, решава да направи театър и да създаде потресаваща симбиоза от театър и древното бойно изкуство.

Джеки Чан е отличен със звезда на Алеята на славата в Холивуд и е известен специалист по бойни изкуства, прочут с акробатичен боен стил, придружен с комични елементи, използване на подръчни оръжия и новаторски каскади. Той започва кариерата си през 70-те години на 20 век и оттогава участва в повече от 150 филма.

Невероятната постановка е разделена на 6 части, които разказват завладяващи истории на кунг фу майстори, постигнали духовна и физическа хармония. Зрителите ще бъдат изумени от свръхчовешки акробатични елементи, невероятни декори и концептуални визуализации.

Акт 1: Източник

Метал, Дърво, Огън и Земя. Тези пет елемента са източник на всичко. Изучавайки кунг фу от поведенческия модел на дивите животни, човекът въвежда тези елементи в различни стилове на бойните изкуства. КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Театър Кунг Фу - 11 война  Така се появяват петте животински стила – маймуна, змия, тигър, жерав и дракон. В последствие симбиозата на всичките елементи става известна като “юмрука на десетте форми”.

С течение на човешката еволюция и битките водени за териториални богатства се появяват различни форми на монархия. Като резултат от правилата наложени от правител се създава бойното изкуство кунг фу.

Акт 2: Душа

В тази част е посветена на притча за духовната сила, представена чрез интерактивен виртуален пърформанс. Поуката е вдъхновяваща за всеки човек и разказва, че ако човек заеме твърда позиция на Земята, светлината в сърцето му никога няма да угасне.

Акт 3: Учител

На екрана се появява впечатляваща визуализация, илюстрираща историята на кунг фу. КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Театър Кунг Фу - 11 война  В този момент на сцената излиза двойник на Брус Лий, облечен в характерния жълт гащеризон от филма “Игра на смърт”. Този пърформанс синтезира изкуството на кунг фу и съвременен танц, демонстриращ рицарството на китайския майстор.

Акт 4: Спокойствие

От потока на водата човек може да се чувства спокоен. От спокойствието човек може да усети енергиен поток. Без спиране – няма движение. Мечът е скрит в сърцето на всеки боец, готов да бъде необуздан. С помощта на изящни хартиени чадъри бойците практикуват Тай Чи. Със спокойно дишане те изковават вътрешните си мечове. Колкото е по-остро острието, толкова е по-голяма зрялостта на човешката скромност.

Акт 5: Празник

Научаването на кунгфу е като гребане на лодка срещу потока, пълен с хамути и вериги. Как да се освободите? Как да празнувате себе си? Истински войн се става само чрез непрекъснато себепознаване и изправяне срещу трудностите. В този номер зрителите буквално ще бъдат омагьосани от красив войнствен танц с така наречените “водни ръкави”.

Акт 6: Епилог: Войни

Само чрез достойното преминаване на всячески трудности, един човек може да стане истински войн. За него кунг-фу не е просто стил на бойни изкуства, а духовен начин на живот. КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Театър Кунг Фу - 11 война  Всички кунгфу артисти от театъра на Джеки Чан се събират на сцената за да демонстрират как без никакъв музикален съпровод, правят ритъм с телата си, синхронизирайки вибрациите си за да постигнат съвършена хармония.

Театър Кунг Фу – 11 война на 11.12.2019г. от 19.30ч. в ДКС Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

32 + = 36