Юбилеен фестивал на НУИ Добри Христов

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Юбилеен фестивал на НУИ Добри Христов

Юбилеен фестивал на НУИ Добри Христов

Юбилеен фестивал на НУИ „Добри Христов“ ще насити Варна с млада артистична енергия от 1 до 14 декември.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Юбилеен фестивал на НУИ Добри Христов  Цели две седмици най-младите звезди на морската столица ще греят на празничните събития за 75-годишнината на Националното училище по изкуствата „Добри Христов“, с любов наричано от варненци „Музикалното“.

Изложби, концерти и танцови спектакли с вход свободен ще радват публиката в различни арт пространства на града

Един от култовите центрове за развиване на творчески таланти в България, Националното училище по изкуствата „Добри Христов“ Варна, празнува тази година 75-годишен юбилей. „Музикалното“, както е известно на варненци, се утвърди като място, което дава начален старт на художници, музиканти, танцьори. Преподавателите и техните възпитаници ще отбележат юбилея ярко, като покажат таланти и умения на фестивал „Традиция с бъдеще – 75 години НУИ „Добри Христов“.

Фестивалът се организира от НУИ „Добри Христов“ Варна, с подкрепата на Община Варна в партньорство с Радио Варна, Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ и галерия „Графит“, Държавен куклен театър – Варна. С интересните си пространства се включват и Домът на архитекта, книжарница „ПИ букс“, и разбира се, кипящите от млада енергия коридори на училището и обновената концертна зала.

Началото е на 1 декември с многолюден концерт „Оркестърът и солистите“ от цикъла „Приказките на Госпожа Виола“ от съпътстващата програма на Музикалното „Варненско лято“ – най-успешният музикален проект за деца във Варна. На сцената в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център ще излезе голям оркестър от ученици, солисти музиканти, малки балерини в една програма, изпъстрена с прекрасни мелодии и заредена с емоцията на младите изпълнители.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Юбилеен фестивал на НУИ Добри Христов  Пъстрият фестивал ще продължи с прояви по книжарници, галерии и концертни зали и ще завърши точно на 14 декември – рождения ден на великия български композитор Добри Христов – патрона на училището. Голям концерт ще събере публика отново в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център, където изкуството си ще представят малки и големи бъдещи звезди и техните вдъхновени учители.

Под един покрив в НУИ „Добри Христов“ учат и растат бъдещи артисти в различни изкуства и тези изкуства постоянно са в творческо партньорство. Затова фестивалът ще представи всички специалности на училището – инструментални, вокални, визуални и танцови. Изпълнители и автори във всички прояви ще са преподаватели и ученици от различни класове. Ще има огнени ритми, шарен фолклор, коледни песни, лирични ансамбли на флейти и китари, а също джаз и поп, съвременен танц, фюжън проекти с пластични изкуства и музика, концерт на живо в ефира на БНР Радио Варна.КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Юбилеен фестивал на НУИ Добри Христов

Всички събития на Юбилеен фестивал на Национално училище по изкустватаДобри Христов“ – Варна са с вход свободен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 + 4 =