Музика от Америка

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Музика от Америка

Музика от Америка

Музика от Америка на 05.02.2020г. от 19.00ч. в зала 1 на ФКЦ Варна.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Музика от Америка  Концерт на Русенска филхармония с диригент – Марк Кадин и солист – Данчо Радевски – кларинет.

В програмата: Джордж Гершуин – „Кубинска увертюра”, Джордж Гершуин – Симфонична поема „Един американец в Париж”, Арън Копланд – Концерт за кларинет и оркестър, струнен оркестър, арфа и пиано, Артуро Маркес – Дансон No.2 и Артуро Маркес – Конга на Новия огън (Conga del fuego nuevo).

В програмата е включен и виртуозния Концерт за кларинет, струнен оркестър, арфа и пиано на американския композитор Аарон Копланд.

Композициите на мексиканския композитор Артуро Маркес – „Дансон No.2″ и „Конга на Новия огън“ („Conga del fuego nuevo“) с ритмите на афро-кубинската конга и страстта на карибската музика, допълват богатата музикална картина на програмата „Музика от Америка“.

Марк Кадин е роден в Украйна в семейство с музикални традиции. Гастролирал е в Европа, Азия и Южна Америка. В настоящия момент е Главен диригент на Симфоничния оркестър на Българското национално радио.

Данчо Радевски е дългогодишен солист-кларинетист на Симфоничния оркестър на БНР.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Музика от Америка  Концертирал е в Европа, Америка и Азия. Участвал е в национални и международни проекти с различни камерни формации в изпълнения на класическа и съвременна музика.

Музика от Америка на 05.02.2020г. от 19.00ч. в зала 1 на ФКЦ Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 × 1 =