Международен ден на театъра

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Международен ден на театъра

Международен ден на театъра

Международен ден на театъра на 27.03.2020г.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Международен ден на театъра  Специалното предложение за 27 март, Световния ден на театъра, е „Калигула“ от Албер Камю, реж. Явор Гърдев. Постановката е отличена с две награди ИКАР 2009 – за сценографията на Никола Тороманов и за майсторското техническо осъществяване на Варненския драматичен театър, както и с наградата АСКЕЕР 2009 за изгряваща звезда на Димо Алексиев в ролята на Калигула. В периода 2008-2012 представлението е играно многократно на варненска и софийска сцена, както и петкратно в Париж (MAC, Maison des Arts Créteil), трикратно на фестивала NEXT в Белгия (La Maison de la culture de Tournai), двукратно в Центъра „Мейерхолд“ в Москва на фестивала NET (New European Theatre) и двукратно в Скопие на фестивала МОТ (Млад Отворен Театър).

Завесата, както винаги в театъра, се вдига в 19.00. Следете „Споделени представления“ в YouTube Drama&Opera Varna, страниците Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ и Държавна опера Варна / State Opera Varna и фб събитието Споделени представления

СПЕЦИАЛНО ИЗДАНИЕ НА „ТЕАТЪРЪТ ЧЕТЕ ОТ  ВКЪЩИ“ ЗА СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ТЕАТЪРА

27 март 2020 година, 00.00, https://www.facebook.com/dramavarna/

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Международен ден на театъра  В Световния ден на театъра 27 март 2020, точно в 00.00 часа, Варненският драматичен театър ще публикува в своята фейсбук страница Посланието за Световния ден на тетъра във видео, записано от Здравко Кънчев от Театрална академия „Питър Пан“ при Държавен куклен театър Варна, който спечели публиката с ролята си на Момчето в постановката „Драконът“ от Евгений Шварц на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“, реж. Явор Гърдев..

Акцент в Посланието за Световния ден на театъра 2020, отправено от режисьора Шахид Надийм от Пакистан, е благородната роля на театъра да насърчава и мобилизира човечеството да се измъкне от пропадане в бездната.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Международен ден на театъра  Изречено от един млад човек, това послание ще бъде по-въздействащо, убеден е актьорът и режисьор Стоян Радев, автор на online проекта „Театърът чете от вкъщи“ на Варненския драматичен театър.

Очаквайте специалното издание за Световния ден на театъра на „Театърът чете от вкъщи“, за който дизайнерката Славяна Иванова подготви нова визия.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 ÷ = 1