Антихрист по Емилиян Станев

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Антихрист по Емилиян Станев

Антихрист по Емилиян Станев

Антихрист по Емилиян Станев на 26.04.2020г. от 19.00ч. в зала 1 на ФКЦ Варна.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Антихрист по Емилиян Станев  Драматизация и режисура: Бойко Василев, актьорско присъствие в състав: Елена Петрова, Веселин Калановски, Ники Сотиров, Любомир Ковачев.

„Драматизацията на „Антихрист” от Емилиян Станев е своеобразна „лудост”, но бих казал „задължителна лудост”. В едно време на глобализация „Поучително житие на грешника и смешника Теофил за митарствата на душата му”, така нарича в началото своя роман авторът, звучи изключително съвременно, тъй като с отварянето на границите „митарствата на душите ни”, като че ли набират нова сила“.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Антихрист по Емилиян Станев  „Целта на моята книга е да покаже големите духовни ценности на народа ни.Искам да проследя онези духовни пътища на българина, които бяха пресечени от историческите обстоятелства, от робството. Занимавайки се с моя Теофил , който е представител на на духовно най-издигнатите българи от времето на цар Иван Александър, аз се занимавам с общочовешки проблеми, но в рамките на българския характер и историческата правда. КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Антихрист по Емилиян Станев  Който се интересува от човешката душа, той се интересува както от днес, така и от вчера. Съвременността е без дата.”

„Бъдещето потвърди правотата на Е. Станев. Нещо повече – той смяташе тази книга до голяма степен автобиографична, защото отразява черти на неговата собствена личност и много особености на съвременния човек – с „непрестанно движение, издигане и падане, светлина и мрак”.КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Антихрист по Емилиян Станев

Антихрист по Емилиян Станев на 26.04.2020г. от 19.00ч. в зала 1 на ФКЦ Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

21 + = 25