Номинации Награда Варна в областта на културата

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Номинации Награда Варна в областта на културата

Номинации Награда Варна в областта на културата

Номинации Награда Варна в областта на културата за 2020!

ГОЛЯМА НАГРАДА „ВАРНА”: Петър Тодоров – за ярки постижения и принос в изследването и съхраняването на паметта за културата на Варна в 8-томната поредица „Енциклопедия Варна“ на изд. „Морски свят“. За „Енциклопедия Варна. Театър“, 2019г., първо подобно издание в България, посветено на сценичните изкуства в нашия град.

І. ЛИТЕРАТУРА: Валентин Димитров – за книгите му „Най-доброто от най-добрите. Антология на съвременния рускоезичен афоризъм и „Афористичен тандем“ (със сръбския писател Александър Чотрич).

ІІ. ИЗОБРАЗИТЕЛНИ ИЗКУСТВА: Венелин Иванов – за уникалните проекти и дръзновените идеи като художник, който налага високи художествени стойности в изобразителното изкуство.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Номинации Награда Варна в областта на културата  ІІІ.ТЕАТЪР: Екипът на Драматичен театър „Стоян Бъчваров” – ТМПЦ – Варна – за постановъчен екип, изпълнители и актьорски състави, художествените достойнства на спектакъла „Само за жени“ от Дарио Фо. Стоян Стоянов – за ярко актьорско постижение в ролята му на Лисугера в спектакъла за възрастни „Лисугерът“ по Сл. Мрожек, задълбоко проникване във философията на образа и човещина в детайлите, които даряват сценичен живот на литературния герой.

ІV. МУЗИКА: Няма номинации.

V. ОПЕРА(изпълнителско изкуство): Екипът на Държавна опера към ТМПЦ – Варна – за постановъчен екип и изпълнители – симфоничен оркестър, солисти, хор и балет на Държавна опера – Варна и за високите художествени постижения на мащабната постановка „Княз Игор“ – опера в 4 действия и пролог от Александър Бородин.

VІ. ТАНЦ: Няма номинации.

VІІ. КИНО: Мариета Бобева–режисьор и ръководител на РТВЦ-Варна за реализиране на телевизионната поредица „Опера на открито“ и принос в представянето на варненските културни институти, събития и личности в националния телевизионен ефир.

VІІІ. АРХИТЕКТУРА: Няма номинации.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Номинации Награда Варна в областта на културата  IХ. ЖУРНАЛИСТИКА: Екипът на БНР – Радио Варна– за оригиналния замисъл да отбележи 85-годишнина на обществената медия през 2019 година с 85 специални събития, ориентирани към цялата варненска общественост. За високите професионални критерии отстояване на собствен стил през годините, за приемствеността между традиция и съвременност, разширяването на младежката аудитория и последователното отношение към културата на Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

40 ÷ 5 =