Разговор с Varna dance theater втора част

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Разговор с Varna dance theater втора част

Разговор с Varna dance theater втора част

Татяна Капричева: Споделете за фестивала „Танцови маршрути“ – Кое издание тече и какво включва?

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Разговор с Varna dance theater втора част  Varna dance theater: Чак през март 2021г. приключи второто издание на фестивала, което трябваше да приключи още през ноември 2020г. – част от събитията бяха многократно отлагани поради пандемичната обстановка. Подобно на първото издание, второто включваше лекции и танцови работилници с изявени специалисти в областта на съвременните танцови изкуства (този път от България), както и прожекция на танцов филм. Това издание за първи път включваше и гостуващи спектакли на танцови компании от цялата страна. Наши гости в първата част бяха доц. д-р Анна Пампулова, гл. ас. д-р Татяна Соколова и Милен Петров, а във втората – АТОМ Театър с постановките «Клопка» и «Искам» и Танцова компания «Дюн» със спектакъла «Ритуали на душата». В рамките на фестивала протече и премиерата ‘RE:…’ на Варна Денс Театър. Щастливи сме, че успяхме да проведем второ издание. Създадохме нови приятелства, партньорства и споделихме с публиката ценни творчески мигове.

Татяна Капричева: Кой Ви помага във Вашите начинания? На кого искате да благодарите?

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Разговор с Varna dance theater втора част  Varna dance theater: Искаме да благодарим на нашите хореографи, на нашите артисти, на целия екип – въпреки пандемичната обстановка, заедно успяхме да създадем страхотна творческа атмосфера. На гостите в „Танцови маршрути“, на публиката, която се престраши въпреки обстоятелствата да подкрепи нашето изкуство. На Министерство на културата и Община Варна за финансовата подкрепа, както и на всички наши близки за обичта и търпението.

Татяна Капричева: Каква е рецептата за оцеляването на творците в условията на пандемия, според Вас?

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Разговор с Varna dance theater втора част  Varna dance theater: Изобретателност, упоритост, честност и човечност. Пандемията постави пред всички нас сериозни предизвикателства, но отвори и много нови възможности. Смятам, че сега е времето да подадем ръка на другите творци около нас и заедно да започнем да градим бъдещето, което бихме искали да оставим след себе си.

Татяна Капричева: Какво е посланието на танцовия спектакъл „RE:…“?

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Разговор с Varna dance theater втора част  Varna dance theater: Въпреки случващото се наоколо да намерим сили да се завърнем към себе си, към природата, към настоящия момент. Да се обърнем един към други въпреки различията, да съумеем да се обединим като общество и заедно да посрещнем нещата с усмивка. И най-важното, нито за миг да не си позволяваме да изгубим надеждата и красотата в живота си.

Татяна Капричева: Какво ще пожелаете на читателите на „Култура всеки ден“?

Varna dance theter: Да са здрави, преди всичко. Да остават винаги верни на себе си. И да поддържат пламъчето на изкуството живо в сърцата си.

снимки: Христо Русев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

× 9 = 45