Империя на красотата – Мадам Рубинщайн

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Империя на красотата - Мадам Рубинщайн

Империя на красотата – Мадам Рубинщайн

Империя на красотата – Мадам Рубинщайн с два спектакъла на 05.07.2021г. от 18.00ч. и 20.30ч. на Основна сцена на ДТ „Стоян Бъчваров“ Варна.

Империя на красотата – Мадам Рубинщайн е спектакъл, който се представя от Сатиричен театър „Алеко Константинов“.

ИМПЕРИЯ НА КРАСОТАТА – МАДАМ РУБИНЩАЙН е от Джон Мисто, а творческият екип е в състав: Постановка Бойка Велкова, Сценография и костюми Лилия Бабуноваи Музикална картина Теодосий Спасов.

Участват актьорите: Бойка Велкова, Михаил Сървански и Силвия Лулчева.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Империя на красотата - Мадам Рубинщайн  Австралийският драматург Джон Мисто пише пиесата „Империя на красотата – Мадам Рубинщайн“ през 2017 г. В центъра на сюжета е реална историческа фигура – „лъвицата“ на козметичната индустрия през миналия век Хелена Рубинщайн (1872–1965). Тя имигрира в САЩ от Полша, където е родена, и се издига сред най-известните лица в света на красотата. На фона на бляскавия силует на Манхатън от 1950-те години, пиесата проследява борбата за власт на Хелена Рубинщайн с нейните съперници Елизабет Арден и компанията „Ревлон“.

За своята трета поред постановка като режисьор, Бойка Велкова избира ярка нова комедия за конфликта на едно поколение, попаднало в разлома между традициите на миналото и надеждите за ново бъдеще. Пиесата и спектакълът въвеждат в конкурентния свят на успешни бизнес дами, посветени на своето израстване, изпълнени с живот и стремеж към красота. В ролята на Мадам Рубинщайн влиза самата Бойка Велкова и тя се нарежда в галерията на образи на силни жени в нейната кариера.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Империя на красотата - Мадам Рубинщайн  Номинация за наградата „Икар“ 2021 за водеща женска роля (Бойка Велкова)

Империя на красотата – Мадам Рубинщайн с два спектакъла на 05.07.2021г. от 18.00ч. и 20.30ч. на Основна сцена на ДТ „Стоян Бъчваров“ Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

32 ÷ 32 =