Помощ жена ми е луда

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Помощ жена ми е луда

Помощ жена ми е луда

Помощ жена ми е луда на 29.08.2021г. от 20.30ч. в Летен театър Варна.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Помощ жена ми е луда  Спектакълът – Помощ, жена ми е луда е комедия от Жан Барбие, с творчески състав: Режисьор: Орлин Дяков, и актьорите: Христо Гърбов, Надя Банчева, Ралица Константинова, Иля Пепеланов, Петя Венелинова, Тихомир Благоев, Борислав Веженов и Ивайло Ненов.

„Помощ, жена ми е луда“ е една от популярните комедии на съвременния френски драматург Жан Барбие. Представена е за първи път в парижкия театър „Театр дьо Нувоте”, където много сезони се е играла в препълнени зали.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Помощ жена ми е луда  Семейните и служебни отношения на шеф на корпорация създават безкрайни комични положения, описани от автора в стила на изисканата френска комедия. „Помощ, жена ми е луда“ – този вик на главния герой Жюлиен Валадие, шеф на важна корпорация, може да прозвучи и така „Помощ, объркаха живота ми!“.

И как няма да го объркат, когато е обкръжен от твърде свадлива жена, от изкусителни секретарки, от способен, но твърде „нежен“ счетоводител и ред други атрактивни екземпляри, които забъркват водопад от адски смешни и забавни ситуации в ежедневието на фирмата. И горкият Жюлиен трябва да ги оправя. Как действат герои, които не са намерили истинското си място в живота, как действат персонажи, които искат да прецакат другия, да му отнемат завоюваното?

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Помощ жена ми е луда  Народът го е казал: “Като стават за смях!”. В края на краищата те подреждат пъзела на житейските си стремления. Но преди това трябва да бъдат смешни, агресивни, зверски амбициозни. И тъкмо такива ни ги представя френският драматург Жан Барбие.

И нас, зрителите, не ни остава нищо друго освен силно да се надсмеем над забавните ситуации, в които изпадат. А дали и ние не изпадаме в подобни? Тогава какъв вик надаваме? Може би: “Животът е луднал!” “Аз пиша пиеси за разтуха на зрителя, предназначени да разсмиват хората, с респект към добрата традиция, без вулгарност и грубост.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Помощ жена ми е луда  Мисля, че много по-трудно се пише комедия, отколкото драма”, споделя Жан Барбие.

Помощ жена ми е луда на 29.08.2021г. от 20.30ч. в Летен театър Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 2 = 3