Найджъл Кенеди във Варна

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Найджъл Кенеди във Варна

Найджъл Кенеди във Варна

Найджъл Кенеди във Варна на 16.10.2021г. от 19.00ч. в ДКС Варна.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Найджъл Кенеди във Варна  Виртуозът визионер Найджъл Кенеди се завръща във Варна на 16 октомври в зала Конгресна на Двореца на културата и спорта. Това е една специална среща – отдавна очаквана, планирана и отлагана заради Covid-19. Големият интерпретатор беше избрал Варна за световната премиера на своя Първи концерт за цигулка и оркестър, но предизвикателствата на последната година промениха това. Сега ще имаме премиера за България на най-новото произведение на Кенеди – Концерт за цигулка и оркестър № 1 Fur Ludwig Van. Цигуларят ще го изпълни заедно със Симфоничния оркестър на Държавна опера Варна.

След отлагането на всички концерти, европейският тур на Бетовеновия проект на Кенеди стартира през юлис концерти в Полша, Германия и Швейцария. Варна ще се впише в есенния кръг от гастроли.

Английският виртуоз е подготвил истински празник за ценителите на класическия звук.
Голямата тема на концерта е “Kennedy meets Beethoven” и всеки един момент в Зала Конгресна ще бъде поклон към великия композитор. Публиката ще има удоволствието да сподели едно от коронните изпълнения на Кенеди – неговата интерпретация на Бетовеновия цигулков концерт – върхов шедьовър в този жанр и в цигулковото творчество за всички времена.

Самият Кенеди признава, че се чувства искрено обичан в българския морски град и Варна е винаги в сърцето му. А варненските почитатели на виртуоза очакват с вълнение всяка нова среща с него, защото големият маестро на вдъхновената цигулка постоянно развива своя интерпретаторски подход и всеки път поднася очароващи изненади на познавачите.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Найджъл Кенеди във Варна  Найджъл Кенеди продължава да бъде на върха на своята изключителна световна кариера. Започнал като откритие на великия Йехуди Менухин, вдъхновен от иконата Стефан Грапели и неистово отдаден на своята цигулка, той влиза в историята на съвременната интерпретация на класическата музика със своя неподчинявящ се на традиционните догми стил на сценично присъствие. Кенеди не крие пристрастията си, не цензурира изказа и облеклото си, не се съобразява с правилата на аристократичия бон тон. Провокацията е в кръвта му, която кипва и от китарните рифове на Джими Хендрикс, и от победите на любимия му футболен отбор Астън Вила. Кенеди се радва на любовта на публиката по цял свят, която го посреща винаги като суперзвезда, той е и носител на многобройни престижни музикални награди, сред които наградите BRIT, ECHOи редица номинации за Grammy. Негови албуми с музика от Барока до наши дни стават платинени и златни, а последният му албум „My World“ оглавява чартовете за класическа музика в Обединеното кралство.

Закупените вече билети за планирания за миналата година концерт на Кенеди важат без презаверка.

Концертът на Найджъл Кенеди във Варна се организира от агенция „Елит проджектс мениджмънт“ с медийното партньорство на БНР Радио Варна, Impressio.dir.bg, Moreto.net и ArtVarna.net.

Найджъл Кенеди във Варна на 16.10.2021г. от 19.00ч. в ДКС Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 + 6 =