Операта Норма от Белини

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Операта Норма от Белини

Операта Норма от Белини

Операта Норма от Белини на 19.10.2021г. от 19.00ч. на Основна сцена на Държавна опера Варна.

„Норма“ е опера в две действия от Винченцо Белини, Диригент Вилиана Вълчева, Режисьор Кузман Попов.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Операта Норма от Белини  В ролите ще се превъплътят солистите: НОРМА – Габриела Георгиева, АДАЛДЖИЗА – Даниела Дякова, ПОЛИОНЕ – Валерий Георгиев, ОРОВЕЗО – Деян Вачков, КЛОТИЛДЕ – Бойка Василева, ФЛАВИО – Христо Ганевски, с участието на Хор и оркестър на Държавна опера Варна.

Наричат Винченцо Белини „Моцарт от Катания”, меломаните обожават неговата „Норма”, в която най-ярко се изявява италианският стил белканто, а прочутата ария „Каста дива”, превърнала се във визитна картичка на Белини, е позната и на хората, които са далече от света на операта.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Операта Норма от Белини  „Норма е една история за любов и ревност, за обич и омраза, за агресия и бунт на поробените, на която ако погледнем със страстно око, ще видим, че реалността става легенда. Действието на „Норма” се развива в една нощ. Има ли шанс да разбулим тъмната завеса, на която са набодени звездите? Една нощ, в която сякаш звездите разказват своята история, сякаш те са изпратили своите посланици, за да установят контакт с нас – зeмните… Какво ще се случи при тази среща? Ще бъде ли успешен мостът във времето, който се опитва Норма да направи?” Кузман Попов – режисьор

Операта Норма от Белини на 19.10.2021г. от 19.00ч. на Основна сцена на Държавна опера Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 + 2 =