Разговор с автора на Ангелите на Варна втора част

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Разговор с автора на Ангелите на Варна втора част

Разговор с автора на Ангелите на Варна втора част

Татяна Капричева: Каква е рецептата за успех?

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Разговор с автора на Ангелите на Варна втора част  Даниела Георгиева: Рецептата за успех вероятно е различна за всеки, но според мен трябва първо да си упорит и трудностите да не те отказват, защото понякога това са просто изпитания – доколко си мотивиран и въпреки тях да осъществиш идеите си. Затова едни хора осъществяват едни идеи, а други – не. Просто не всеки би платил цената. Аз съм доволна, че завърших този проект. Така мога да гледам спокойно към следващия.

Татяна Капричева: Има ли почитатели на документалното кино все още – живеем в твърде комерсиално време?

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Разговор с автора на Ангелите на Варна втора част  Даниела Георгиева: Така е, всичко е много комерсиално и документалистиката като че ли има своя отбрана публика, която да кажем – не е многобройна. Но! Аз обичам предизвикателствата и определено в живота си в никой аспект не избирам лесните варианти. Това е моят път. Той си има своята красота, въпреки трудностите. Документалното кино обаче се развива и не е онова скучно представяне на факти, както инертно си представяме. Би могло да бъде и интересно. Но разбира се, в началото е идеята. Тя е най-важната. След това идват средствата, с които тя да бъде изразена най-добре. Надявам се да надграждам и в това отношение, защото това е моята страст – да разказвам истории така, че да ги видят и другите с моите очи.

Татяна Капричева: Чувствате ли се окрилена?

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Разговор с автора на Ангелите на Варна втора част  Даниела Георгиева: Чувствам се удовлетворена. От това, че го завърших и да Ви кажа…може да е нескромно, но съм доволна от резултата! Мога да кажа сега, че си заслужаваше усилията.

Татяна Капричева: Подготвяте ли други образователно-възпитателни проекти?

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Разговор с автора на Ангелите на Варна втора част  Даниела Георгиева: Да. В момента работя по следващия проект за филм, който трябва да го видим през есента на 2022 г. Той е за екологичното състояние на Варненското езеро. Още сме в началния етап на подготовката му, така че засега толкова е достатъчно да споделя.

Татяна Капричева: Какво ще пожелаете на читателите на „Култура всеки ден“?

Даниела Георгиева: Пожелавам им първо да са здрави, защото само тогава можем да мислим и за други неща! След това – да помнят каква е мисията на културата в живота ни: да ни вдъхновява за нови красиви дела, не само да разтоварва от грижите по битовизма.

автор: Татяна Капричева
снимки: личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 × = 8