Либертанго – Премиера

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Либертанго - Премиера

Либертанго – Премиера

Либертанго – Премиера на 24.08.2022г. от 21.00ч. в Летен театър Варна.

Либертанго – Премиера е Балетен спектакъл по музика на Астор Пиацола, Съвместен проект на Държавна опера Варна и ММФ „Варненско лято“ 2022г.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Либертанго - Премиера  Творческият екип е в състав: Хореография Сабрина Боско, Със специалното участие на гост-солистите: Ева Назарет Суарес Переси Федерико Мелла и Солисти и балет на Държавна опера Варна.

„My Libertango“ е пътешествие из света на тангото… Започваме от спомена за зараждането му в Аржентина, за живота по аржентинските улици с фигурите на техните гангстери, и с една елегантна покана за танц, завършваме с грандиозно танцово парти в нощен клуб. Страст, чувственост, елегантност, любов, подчертани от музиката на Астор Пиацола и гласа на великата Милва. Балет в неокласически стил, който подчертава мъжките и женските фигури и съчетава стила на тангото с техническа виртуозност на класическия балет.“  Сабрина Боско, хореограф

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Либертанго - Премиера  Сабрина Боско е интернационален хореограф и Maitre du Ballet на най-престижните балетни компании по света. След като поставя в Скопие „Либертанго“ с 40 балетиста, заедно с балетния режисьор Олга Панго, отново в белградската опера се случва и следващият й проект – „La Vie Parisienne“, едноактен балет, който рисува парижкия живот чрез четири картини, подкрепен от музиката на прекрасната Едит Пиаф.

Либертанго – Премиера на 24.08.2022г. от 21.00ч. в Летен театър Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

24 ÷ = 4