Писмо до Бога

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Писмо до Бога

Писмо до Бога

Писмо до Бога на 16.09.2022г. от 20.00ч. в Радио Варна.

Писмо до Бога е Трагикомедия по едноименния разказ на Анатолий Крим, из цикъла «Разкази за еврейското щастие»

Моноспектакъл е на руски език, в изпълнение на: Заслужилия артист на Украйна Виталий Бондарев, Сценография — студенти от ІV курс на Харковското художествено училище, Режисьор — Галина Панибратец

«Какво е това „еврейско щастие“ знаят всички и в същото време никой, даже и самите търсачи на същото това щастие. Затова не бързайте нито да плачете, нито да се смеете. Не бързайте и да правите изводи. Просто тръгнете след героите и ще преминете целия път към самото щастие. И тогава ще се убедите, че то не е никакво еврейско щастие, дори и описано с неподражаем хумор и колорит, на които е способен само талантливият автор Анатолий Исакович Крим.

«Писмо до Бога» е трогателна история за човешките съдби, за любовта, за милосърдието, за вярата в това, че всеки човек е достоен за щастие.

«Какво прави човек, когато животът го притиска към каменна стена така плътно, че не може да си поеме дъх? Правилно – той вика за помощ. И кого може да извика на помощ човекът, на когото не е останал нито един близък човек? Правилно – той вика на помощ Бог.»

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Писмо до Бога  Премиерата се състоя през 2015 г. Този спектакъл е предсредставян на различни сцени: Хановер (Германия), Кишинев (Молдова), Ювяскюля (Финландия), Поти (Грузия), а също и в Одеса, Херсон и Харков (Украйна). През 2017 г., на Международния фестивал «Мелпомена на Таврия» в гр. Херсон спектакъльт «Писмо до Бога» е оценен от експертния съвет за „Най-добър спектакъл на камерна сцена“.

Спектакълът се играе на руски език!

Възрастово ограничение 16+!

Писмо до Бога на 16.09.2022г. от 20.00ч. в Радио Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

× 9 = 27