Концерт на Йоанна Русева и Гийом Венсан

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Концерт на Йоанна Русева и Гийом Венсан

Концерт на Йоанна Русева и Гийом Венсан

Концерт на Йоанна Русева и Гийом Венсан на 26.09.2022г. от 19.00ч. в ГХ „Б.Георгиев“ Варна.

Изявата е част от Еврепейски музикален фестивал Варна 2022г.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Концерт на Йоанна Русева и Гийом Венсан  Изгряващата цигулкова надежда Йоанна Русева, в която варненската публика се влюби преди година, този път ще си партнира с младата френска звезда Гийом Венсан, пиано – лауреат на престижния конкурс „Маргарита Лонг – Жак Тибо” в Париж. Двамата талантливи изпълнители вече имат забележителни успехи на концертния подиум като солисти и камерни музиканти. В програмата на концерта са включени творби от френски и български композитори, а акцент в нея е 100-годишният юбилей на един от корифеите  на българския музикален модернизъм Лазар Николов.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Концерт на Йоанна Русева и Гийом Венсан  Йоанна Русева завършва НМУ Любомир Пипков София, а през 2022г. получава бакалавърска степен по цигулка от Университета за музика и сценични изуства във Виена. Отличена е с награди на 16 национални и международни конкурса, сред които Коциян в Чехия, Давид Ойстрах в Москва, Шимон Голдберг в Майнц, Антон Рубинщайн в Дюселдорф. Била е солистка на Симфоничния оркестър на БНР, Оркестъра на Класик ФМ Радио и др.През 2017 е дебюта и в Glaesender Saal в залата на Музикферайн във Виена.

Гийом Венсан завършва Парижката консерватория едва 18-годишен. Продължава обучението си в Музикалната капела Кралица Елизабет в Брюксел и в Университета за музикални и сценични изкуства във Виена.Носител на награди от международни конкурси, сред които най-престижна е тази от конкурса Маргарита Лонг-Жак Тибо в Париж. Гастролира в редица световни концертни зали, свири  с Оркестъра на Франкфуртското радио, Будапещенска филхармония, Националния Оркестър на Бордо, симфоничния оркестър на BBCи др.

Концерт на Йоанна Русева и Гийом Венсан на 26.09.2022г. от 19.00ч. в ГХ „Б.Георгиев“ Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

÷ 2 = 3