Послания – Съвременен танцов спектакъл

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Послания - Съвременен танцов спектакъл

Послания – Съвременен танцов спектакъл

Послания – Съвременен танцов спектакъл на 26.02.2023г. от 19.00ч. на Основна сцена на Държавна опера Варна.

Танцовата компания Варна Денс Театър представя нова постановка в края на тази седмица. „Послания“ е съвременен танцов спектакъл по стихове на варненския поет Никола Илиев.КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Послания - Съвременен танцов спектакъл

 „Ако решиш, че аз съм ти потребен
и в моята душа потърсиш храм
за твоята душа – да не изчезне –
открий ме с поглед. Да останеш там.“
„Вариации II“, Никола Илиев

 „Послания“ е емоционален спектакъл, който с танц, поезия и музика стига до зрителя, за да му разкаже за следата, която оставяме след себе си. Произведението, което варненската публика има възможността да съпреживее с артистите в края на февруари, е вдъхновено от творбите на поета Никола Илиев (1946 – 2002) – творец, белязал с почерка си поетичното наследство на морската столица.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Послания - Съвременен танцов спектакъл  В спектакъла участват танцови артисти с богат сценичен опит, изпълнявали ключови роли във водещи театри в страната, с сред които Зорница Петрова, Лукас де Конинг, Милен Петров, Мона Христова, Никол Недева, Николай Дойчев и Павел Кирчев. Режисурата е дело на Карина Илиева и Силвия Христова от Варна Денс Театър.

Всеки, който иска да проследи „Посланията“ на Варна Денс Театър, ще отвори очи за житейска философия, предадена от баща на деца, и ще почувства лековита нежност, подарена от поет на читатели и разказана на езика на танца. Как колективното и личното наследство са свързани, как изглеждат, дишат в свой ритъм и продължават пътищата…

Спектакълът се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Послания - Съвременен танцов спектакъл  Варна Денс Театър е културна организация с фокус върху съвременния танц, основана през 2018 г. от Силвия Христова и Карина Илиева – две варненки с дълъг международен опит. Желанието и стремежът на Варна Денс Театър е да запознае публиката във Варна със съвременното танцово изкуство, да обогати културния живот в града и да даде възможност за изява и развитие на талантливи български хореографи и артисти.

 

Послания – Съвременен танцов спектакъл на 26.02.2023г. от 19.00ч. на Основна сцена на Държавна опера Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

45 ÷ = 9