Спектакълът – Ботушът

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Спектакълът - Ботушът

Спектакълът – Ботушът

Спектакълът – Ботушът на 24.03.2023г. от 19.00ч. Варна.

Спектакълът – Ботушът е от Лило Петров, режисьор Стоян Радев Ге.К., художник Даниела Николчова, композитор Калин Николов, плакат, графичен дизайн, Славяна Иванова, фотограф Тони Перец, видео Ангел Кунев.

В ролите ще се изявят: Петър – КОНСТАНТИН СОКОЛОВ, Бачи – НИКОЛАЙ БОЖКОВ, Симеон – НЕДЯЛКО СТЕФАНОВ, Георгиев – СТАНИСЛАВ КОНДОВ, Гласове.

Спектакълът не се препоръчва за лица под 14 год.!

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Спектакълът - Ботушът  „Пиесата „Ботушът“ от Лило Петров започва с едно от най-зловещите събития в българската история – избиването на регентите, министрите и народните представители на 2 февруари 1945 г.. Динамичната ѝдраматургия ни разкрива последствията от тези убийства върху палачите и невинния свидетел, принуден да зарови ямата, в която са хвърлени телата. Образите са отлично изградени, а репликите им са точно намерени и съответстващи на характерите на героите. В съвременната ни драматургия „Ботушът“ е един от първите опити да се разкаже за това нечовешко деяние на комунистическата власт, наложена и укрепена от червената армия-окупатор на Сталин. … Пиесата “Ботушът” звучи твърде актуално за днешните разделни времена, в които отново се избиват невинни хора от същата империя, явно непроменила се и след повече от седемдесет години. Вярвам, че този текст трябва да има своя среща с възможно най-широка публика.“    Из рецензия на пиесата “Ботушът” от Лило Петров, Емил Андреев, писател, журналист

Спектакълът – Ботушът на 24.03.2023г. от 19.00ч. Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 × 8 =