Спектакълът – Това не го казвай

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Спектакълът - Това не го казвай

Спектакълът – Това не го казвай

Спектакълът – Това не го казвай на 10.09.2023г. от 20.30ч. в Летен театър Варна.

Спектакълът – Това не го казвай е от  Саломе Льолуш, Превод: Снежина Здравкова, Постановка: Явор Гърдев, Сценография и костюми: Свила Величкова, Звуков дизайн: Генадий Иванов, Светлинен дизайн: Стефан Н. Щерев, Участват: Теодора Духовникова и Захари Бахаров.

„Широко признатият режисьор Явор Гърдев поставя за първи път в страната хитовата пиеса на френската авторка Саломе Льолуш „Това не го казвай!“, номинирана за театралната награда „Молиер“ 2022 за най-добра комедия и за най-добър автор. Семейна двойка се оплита в мрежа от противоречия и безконечен спор, обхващащ широк диапазон от провокативни съвременни теми – от политиката и социалните мрежи до пластичната хирургия и семейните ценности. Докато усилено защитаваме свободата на словото, има неща, които вече не могат да бъдат казвани. Кой какво може да казва? Кога? При какви обстоятелства?„Това не го казвай!“ е безпощадна словесна битка с еротични обертонове, изиграна от  двама актьори от висока класа.“
„Саломе Льолуш е драматург, актриса и режисьор и на 39 години вече се нарежда сред успешните имена на популярната френска драма. Тя дебютира през 2006 г., като оттогава редовно поставя своите пиеси. Автор е на девет текста и адаптации, а първата номинация на френската театрална награда „Молиер“ за най-добър автор получава през 2017 г. за пиесата „Политически коректно“. През 2018 г. се сдобива със собствен театър в Париж. Тя поставя „Това не го казвай“ през 2021 г. в театър „Ренесанс“ във френската столица с Пиер Ардити, неин доведен баща, КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Спектакълът - Това не го казвай  в ролята на Мъжа, който също е номиниран за наградата „Молиер“.

*Френските лични имена и топоними в пиесата са адаптирани към българския контекст. Има субтитри на английски език.

Спектакълът – Това не го казвай на 10.09.2023г. от 20.30ч. в Летен театър Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 76 = 82